17 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalPER: Să revenim la problemele reale ale românilor

PER: Să revenim la problemele reale ale românilor

Răzvan Păunescu spune că Slovacia a votat împotriva fondului de salvare care trebuia acordat Greciei, iar Guvernul şi BNR trebuie să elaboreze măsuri viabile care să vină în sprijinul românilor

Având în vedere situaţia economică europeană şi, în special, votul împotrivă exprimat de Slovacia în privinţa ajutorului financiar pe care ar fi trebuit să-l primească Grecia, Partidul Ecologist Român (PER) cere public autorităţilor române şi Băncii Naţionale să informeze populaţia şi să elaboreze măsuri viabile, care să vină în sprijinul românilor.
„Cerem public ca Guvernul şi Banca Naţională a României să aducă de urgenţă la cunoştinţa populaţiei situaţia economică în care se află comunitatea europeană. Parlamentul Slovaciei a votat împotriva fondului de salvare care trebuia acordat Greciei. Deşi are o motivaţie foarte clară, fiind pe penultimul loc din UE din punct de vedere economic, nu înţeleg de ce a acţionat aşa, dar înţeleg responsabilitatea României de a ajuta şi de a informa populaţia asupra lucrurilor care se întâmplă în jurul nostru. Cetăţenii români trebuie să fie avertizaţi ca să ştie ce au de făcut şi să li se dea soluţii clare de ieşire din criză“, a declarat vineri Răzvan Păunescu (foto), preşedintele executiv al PER.

Populaţia nu trebuie să sufere şi mai mult

Trecând în revistă anumite apariţii televizate ale unor persoane care nu sunt îndreptăţite să le vorbească românilor din postura de aleşi, odată ce nu deţin nici o funcţie publică, preşedintele executiv al PER a spus că trebuie să revenim la problemele noastre şi să lăsăm spectacolul.
„Să revenim la problemele reale ale României şi să lăsăm spectacolul. În acest moment, când se iau măsuri care implică reduceri de personal, de cheltuieli, toată lumea priveşte cu frică la ce se va întâmpla. Facem un apel puternic către autorităţi, aşa cum insistăm de peste patru luni, să se responsabilizeze şi să găsească soluţii astfel încât, în cazul unei noi crize mondiale, populaţia să nu sufere şi mai mult“, a mai spus Răzvan Păunescu.
Parlamentul Slovaciei a respins marţi seară proiectul de extindere a atribuţiilor Facilităţii Europene de Stabilitate Financiară (EFSF). Din cele 124 de voturi exprimate, numai 55 au fost în favoarea propunerii, faţă de cele 76 de voturi necesare, informează publicaţia britanică Telegraph. Nouă parlamentari au votat împotrivă, iar 60 s-au abţinut, ceea ce conduce la o criză guvernamentală în această ţară, după ce guvernul condus de Iveta Radicova îşi asumase răspunderea. Votul asupra fondului de salvare financiară va fi probabil reluat. În cazul aprobării, această ţară ar trebui să contribuie cu 7,8 miliarde de euro, sumă echivalentă cu 12% din PIB şi 27% din datoria publică.

Coşea: În următorii zece ani, România va fi un important exportator de produse agricole

La rândul său, Mircea Coşea, fondatorul Clubului Ecologic Român, a precizat că s-a iniţiat o primă acţiune în colaborare cu patronatele şi sindicatele din agricultură prin care va cere sprijinul comunităţii europene pentru agricultura românească, ca prioritate naţională. „Am avut o recoltă extrem de bună, care a dus la o pozitivă creştere a PIB fără efort. Producţia agricolă a devenit suficientă pentru a reduce dependenţa de importuri. În următorii zece ani, România va putea să devină un exportator important“, a afirmat Coşea.

Trebuie rezolvată problema poluării Litoralului

Preşedintele executiv al PER a amintit de problemele cu care se confruntă litoralul românesc, mai ales în privinţa poluării Mării Negre. Există transporturi de containere care creează probleme în Noua Zeelandă şi care ne amintesc de poluarea din Marea Neagră. Aceste nave, transportoare, petroliere, adevărate fabrici plutitoare, îşi spală tancurile în apa mării ca să nu mai plătească taxele în port. Astfel de lucruri nu trebuie să se mai întâmple, dacă vrem să intrăm în normalitate. Nu putem folosi în continuare litoralul dacă este atât de poluat“, a mai spus Răzvan Păunescu.
Iniţiator şi colaborator al mai multor programe economice pentru România, fondator al Clubului Ecologist Român, Mircea Coşea a fost numit în funcţia de preşedinte al acestei organizaţii.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

2 COMENTARII