14 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGigioc a scăpat de închisoare

Gigioc a scăpat de închisoare

http:http://www.youtube.com/watch?v=2uo6EUAojUk

Gigi Vadik Zavera, poreclit Gigioc, a fost condamnat definitiv la un an şi şase luni de închisoare cu suspendare pentru scandalul produs pe 23 iulie 2008 în restaurantul Gloria din Craiova. Gigioc a primit iniţial o pedeapsă cu executare, însă judecătorii Tribunalului Dolj şi cei ai Curţii de Apel Craiova, care au judecat apelul şi recursul formulat de inculpat, s-au dovedit a fi mai „iertători“ cu acesta.

Scandalul pentru care procurorii au dispus trimiterea în judecată a lui Gigioc pentru ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea liniştii publice a avut loc pe 23 iunie 2008, în incinta restaurantului Gloria din Craiova.
În rechizitoriul întocmit de procurori s-a consemnat că în acea zi, în jurul orei 15.00, Gigioc s-a dus la restaurantul Gloria însoţit de Daniel Anca şi Florinel Barbu. La una dintre mesele localului stătea Marinel Muchie, care era însoţit de trei amici. Când acesta s-a ridicat pentru a achita nota de plată, Zavera, Anca şi Barbu s-au dus la el la masă, unde Gigioc l-a luat la palme, motivul fiind unele neînţelegeri mai vechi. În timpul altercaţiei au fost răsturnate mese şi scaune şi s-au spart mai multe pahare, după care scandalul s-a mutat şi în faţa restaurantului, unde Gigioc l-a lovit din nou pe Muchie.
Anchetatorii au reţinut că, prin comportamentul lor violent, Gigioc şi cei doi bărbaţi care îl însoţeau „au generat panică şi indignare în rândul consumatorilor prezenţi în restaurant. După producerea incidentului a fost afectată funcţionarea normală a localului public, restaurantul încetându-şi temporar activitatea“. Medicii legişti au stabilit că, în urma loviturilor primite, Muchie a avut nevoie de cinci zile de îngrijiri medicale.
În aceeaşi zi, Gigioc şi Anca au fost reţinuţi de poliţiştii doljeni, iar pe 24 iulie, Judecătoria Craiova a emis pe numele lor mandate de arestare preventivă pentru 15 zile. Cei doi nu au zăbovit prea mult în arest, pentru că pe 25 iulie, la recurs, Tribunalul Dolj a dispus pe numele lor măsura obligării de a nu părăsi Craiova. La finalizarea cercetărilor în acest dosar, la mai bine de un an de la scandal, în septembrie 2009, procurorul de caz l-a trimis în judecată numai pe Gigioc, care a fost acuzat de ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea liniştii publice.

„Blândeţe“ la instanţele superioare

Dosarul în care Gigioc a fost acuzat de ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea liniştii publice a fost înregistrat pe rolul Judecătoriei Craiova, instanţă care l-a găsit vinovat, în ciuda faptului că pe parcursul judecării mai mulţi martori şi-au schimbat declaraţiile. Pe 28 octombrie 2010, Judecătoria Craiova l-a condamnat pe Vadik Zavera la un an şi şase luni de închisoare cu executare.
Inculpatul a făcut apel, care s-a judecat la Tribunalul Dolj, instanţă care s-a dovedit ceva mai „iertătoare“. Pe 14 martie 2011, judecătorii au admis apelul formulat de Gigioc şi au hotărât suspendarea executării pedepsei de un an şi şase luni de închisoare, cu un termen de încercare de şase ani şi şase luni. Dacă în cei şase ani Gigioc ar fi fost condamnat pentru o altă infracţiune, era obligat să execute şi pedeapsa de un an şi şase luni din urmă.
De data aceasta, atât procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj, cât şi Gigioc au făcut recurs, dosarul fiind înregistrat la Curtea de Apel Craiova pe 10 mai. Luni, judecătorii de la Curtea de Apel s-au pronunţat şi au respins recursul procurorilor. În schimb, l-au admis pe cel formulat de Zavera, reducându-i perioada de încercare de la șase ani şi șase luni la trei ani şi șase luni. Sentinţa Curţii de Apel Craiova este definitivă.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

39 COMENTARII