24.3 C
Craiova
marți, 16 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalProliferarea actelor interlopilor, consecinţă a clemenţei judecătorilor

Proliferarea actelor interlopilor, consecinţă a clemenţei judecătorilor

Ministrul justiţiei, Cătălin Predoiu, a declarat ieri, la conferinţa Mediafax Talks, că proliferarea actelor interlopilor reprezintă consecinţa directă a clemenţei judecătorilor, iar când procurorii aduc probe, însă judecătorii le ignoră, nu se pierde doar un caz, ci relevă că poţi scăpa nepedepsit.
„Aceşti indivizi, aceste bande, numite generic interlopi, şi proliferarea actelor lor reprezintă consecinţa directă a clemenţei judecătorilor. Când procurorii aduc probe însă judecătorii le ignoră, nu se pierde doar un caz, ci se transmite opiniei publice un semnal că poţi să încalci legea şi să scapi nepedepsit. Dacă magistraţii nu vor face legea de temut, vom fi consideraţi un stat eşuat“, a afirmat ministrul.
„Economia, justiţia, drepturile şi libertăţile vor fi preluate de instituția interlopului. Astăzi interlopul parazitează societatea, mâine îi poate dicta. Astăzi el cere taxă de protecţie buticarilor, mâine va cere acţiuni la firme de avocaţi sau de notari ori va vrea să aibă judecători în portofel… Şi nu o să-i puteţi refuza, pentru că vor ameninţa cu forţa, iar dacă justiţia nu este mai puternică decât forţa lor, vă va fi frică să-i refuzaţi. Dacă nu intervenim acum, flagelul se poate extinde şi va fi mult mai greu de eradicat mai târziu. Aceste fenomene s-au petrecut în alte state europene, care au avut din greu de luptat cu structuri mafiote lăsate să crească nestingherite“, a declarat Predoiu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

11 COMENTARII