12.6 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalSergiu Nicolaescu, nume de cinema

Sergiu Nicolaescu, nume de cinema

România Film şi-a propus să transforme actualul cinematograf „Victoria“ din Târgu Jiu într-unul ultramodern, cu dotări de ultimă generaţie. Pentru realizarea acestui obiectiv, reprezentanţii Regiei Autonome de Distribuţie şi Exploatare a Filmelor (RADEF) România Film au venit la Târgu Jiu la sfârşitul săptămânii trecute pentru a perfecta o colaborare cu autorităţile locale. Conducerea Regiei naţionale de film, instituţia care administrează în prezent imobilul şi aparatura, a anunţat o investiţie de peste 250.000 de euro, în urma căreia clădirea, care se află acum în paragină, va fi renovată şi va beneficia de cele mai moderne dotări din domeniul proiecţiei de filme. Dacă nu vor exista probleme, de anul viitor tehnologia 3D şi confortul unei săli moderne vor fi puse la dispoziţia iubitorilor de film din Târgu Jiu.

Îi schimbă numele în „Sergiu Nicolaescu“

Marius Iuraşcu, directorul Regiei Autonome de Distribuţie şi Exploatare a Filmelor (RADEF), a declarat că este nevoie şi de ajutorul Primăriei Târgu Jiu pentru ca proiectul de modernizare a cinematografului să prindă viaţă. „Am hotărât să reamenajăm cinematograful din Târgu Jiu şi vă garantez că până în martie, anul viitor, va fi gata. Va fi proiecţie de film 3D, proiecţie digitală cu aparatură de ultimă generaţie. Vom modifica tot ce înseamnă confortul sălii, vom aduce scaune noi, mochetă, aer condiţionat, spaţiul va arăta cu totul altfel. Din câte ştiu, ultima oară a fost zugrăvit acum cinci ani, dar asta a fost tot ce s-a putut. N-am putea face reamenajarea dacă nu am avea concursul integral al Primăriei Târgu Jiu, care ne va ajuta foarte mult la ceea ce înseamnă exteriorul clădirii. Aparatura, un proiector Barco cu lampă de 6.000 de Ansi Lumeni, digital, cu tot cu 3D, costă 110.000 de euro, scaunele – în jur de 25.000 de euro, în total vom investi 250.000 de euro“, a declarat Marius Iuraşcu, care s-a întâlnit la sfârşitul săptămânii trecute cu primarul Florin Cârciumaru pentru a discuta pe marginea reabilitării cinematografului din Târgu Jiu.

Sergiu Nicolaescu va deveni cetăţean de onoare al oraşului

Potrivit primarului din Târgu Jiu, Florin Cârciumaru, după ce va fi reabilitat, singurul cinematograf care mai există în prezent în oraş nu se va mai numi „Victoria“, ci „Sergiu Nicolaescu“. Autorităţile l-au contactat deja pe regizor, iar acesta a acceptat propunerea ca un edificiu din oraşul în care s-a născut să îi poarte numele. „Cinematograful se va chema Sergiu Nicolaescu şi i-am transmis deja marelui actor această propunere. A acceptat-o cu emoţie. La inaugurare va fi şi dânsul prezent şi sper să avem o festivitate în care să scoatem în relief şi personalitatea marelui cineast Sergiu Nicolaescu“, a menţionat senatorul Toni Mihail Greblă, cel care a discutat cu Sergiu Nicolaescu despre posibilitatea ca noul cinematograf din Târgu Jiu să poarte numele său. Primarul din Târgu Jiu, Florin Cârciumaru, a menţionat că va face împreună cu membrii consiliului local demersurile necesare ca la inaugurarea noului cinematograf lui Sergiu Nicolaescu să îi fie decernat titlul de cetăţean de onoare al oraşului Târgu Jiu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS