10.6 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDrăgancea rămâne în arest

Drăgancea rămâne în arest

Magistraţii Curţii de Apel Craiova au hotărât vineri ca Sergiu Gelu Răducu Drăgancea,  directorul executiv al Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) Dolj, să fie judecat în continuare în stare de arest.
Drăgancea a fost trimis în judecată pe 3 octombrie de procurorii DNA pentru comiterea infracţiunii de luare de mită în formă continuată, după ce, pe 9 septembrie, a fost prins în flagrant în timp ce primea 10.000 de euro de la patronul unui firme pentru a-l ajuta să obţină subvenţiile pentru suprafeţele de teren agricol cultivate.
Dosarul a fost înregistrat pe rolul Tribunalului Dolj, care pe 4 octombrie a dispus menţinerea stării de arest a inculpatului.
Avocaţii lui Drăgancea au făcut recurs împotriva hotărârii Tribunalului Dolj, care s-a judecat vineri, la Curtea de Apel Craiova. Avocaţii lui Drăgancea au susţinut în faţa judecătorilor că clientul lor nu prezintă nici un fel de pericol pentru ordinea publică şi că nu va încerca să împiedice desfăşurarea procesului, fapt pentru care poate fi judecat în stare de libertate. Judecătorii nu au fost de acord cu cele susţinute de inculpat şi de apărătorii săi şi au respins recursul, Drăgancea întorcându-se în arest. Primul termen în dosarul în care directorul APIA Dolj este judecat pentru infracţiuni de corupţie a fost stabilit de instanţă pentru 2 noiembrie.
• Aldezir Marin

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

6 COMENTARII