11.7 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjIubitorii de aventură sunt aşteptaţi pe Cheile Sohodolului

Iubitorii de aventură sunt aşteptaţi pe Cheile Sohodolului

Amatorii de senzaţii tari şi iubitorii de aventură sunt aşteptaţi duminică pe Cheile Sohodolului, în judeţul Gorj. Salvamont Gorj organizează, începând de la ora 10.00, Ziua Turismului de Aventură. Sabin Cornoiu, şeful Serviciului Public Salvamont, a declarat că în zonă sunt aşteptaţi toţi iubitorii sporturilor din aventură. Participanţii la eveniment vor putea asista la demonstraţii de alpinism, căţărare, escaladă.
Vor fi, de asemenea, organizate drumeţii pe trasee cu diferite grade de dificultate, la care amatorii de munte vor fi ghidaţi de profesionişti din cadrul Salvamont. În Gorj există mai multe programe în ceea ce priveşte turismul de aventură de care pot beneficia atât turişti români, cât şi străini.
Pe lângă escaladă, orientare pe traseele montane sau mountain bike, turiştii pot explora peşteri sau pot practica raftingul pe râul Jiu, în Defileu. „Relieful din această zonă se pliază perfect pentru practicarea turismului de aventură. În această săptămână am avut un concurs de geografie, la care au participat cinci echipaje de la şcolile din Târgu Jiu. Așteptăm pe Sohodol  orice iubitor al muntelui şi al sporturilor extreme“, a  precizat Sabin Cornoiu.
• Eugen Măruţă

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS