10.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDirecţia pentru Cultură Olt a rămas fără benzină

Direcţia pentru Cultură Olt a rămas fără benzină

Direcţia pentru Cultură, Culte şi Patrimoniu Cultural Naţional (DCCPCN) a judeţului Olt a rămas, de câteva luni, fără benzină.
Dacă din 2006 până în iunie 2010 cota de benzină a instituţiei era de 400 de litri pe lună, din 2010 ea a scăzut la 100 de litri pe lună, în condiţiile în care, având şi atribuţii de control, angajaţii Direcţiei trebuie să se deplaseze în teritoriu pentru a verifica starea de conservare a monumentelor ori dacă s-au făcut intervenţii fără avizul instituţiei menţionate.
„Acum va trebui să le dăm şi amenzi celor pe care-i găsim în neregulă. Agenţii constatatori au primit împuternicirea de la ministru şi imprimatele proceselor-verbale pentru contravenţie, dar n-avem cu ce ne deplasa la faţa locului. Am discutat problema la minister cu conducerea Direcţiei de buget să modifice destinaţia veniturilor extrabugetare cu aprobarea ministrului, dar, până va veni aprobarea, va trebui ca toate cele trei persoane din comisia de verificare să pună bani din buzunar pentru benzină sau să se deplaseze în judeţ cu maşinile proprii“, a declarat vineri directorul DCCPCN Olt, Dorin Teodorescu.
Lunar, Comisia monumentelor istorice trebuie să verifice monumentele din 30-40 de localităţi dintre cele 120, câte are judeţul Olt.
• Costel Drejoi

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS