6.7 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalAu început pregătirile pentru... deszăpezire

Au început pregătirile pentru… deszăpezire

Autorităţile locale craiovene au început deja pregătirile pentru iarnă, în ciuda temperaturilor de aproape 30 de grade Celsius care s-au înregistrat în oraş în ultimele zile.
Joi a avut loc prima întâlnire între reprezentanţii SC Salubritate SRL, RAADPFL şi reprezentanţii Delta ACM 93, firmă care se va ocupa din nou de deszăpezirea oraşului, potrivit Contractului-cadru pe patru ani, ajuns acum în cel de-al treilea an de derulare.
„A fost prima întâlnire tehnică în ceea ce priveşte deszăpezirea din această iarnă, stabilindu-se cu ce echipaje se va acţiona şi începând cu ce dată“, a menţionat Flavius Sirop, director general al SC Salubritate Craiova SRL.
56 de vehicule – printre care şapte tractoare U650 echipate cu pluguri, alte patru cu sisteme de împrăştiere a materialelor antiderapante, 21 de excavatoare, două autogredere şi două maşini de împrăştiat materiale antiderapante lichide – se află pe lista vehiculelor de intervenţie pe timp de iarnă, ce va fi inclusă în Planul de Deszăpezire – care urmează să fie supus adoptării în consiliul local municipal.
„Am achiziţionat deja cantitatea necesară de sare şi am început s-o transportăm în depozitele noastre. Urmează să ne refacem şi rezervele de clorură de calciu şi de nisip. Vrem să folosim la iarnă mai puţin nisip şi mai multă sare pe arterele principale, în ideea de a face cât mai puţină mizerie prin oraş“, a precizat directorul Sirop.
Salubritatea a început şi transformarea în utilaje de deszăpezire a camioanelor-cisternă Unimog cu care vara se stropesc străzile.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

5 COMENTARII