24.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalReanimarea de la etajul IV intră în reabilitare

Reanimarea de la etajul IV intră în reabilitare

La Spitalul de Urgenţă din Craiova vor începe luni lucrările de modernizare a încăperilor de la etajul IV ale Clinicii de Anestezie și Terapie Intensivă (Reanimare). Potrivit reprezentanţilor spitalului, reabilitarea celor două saloane cu un total de 25 de paturi şi a spaţiilor anexe se va face fără afectarea bolnavilor internaţi în această secţie. „Este vorba de reabilitări la instalaţiile termice şi sanitare, de placări cu gresie şi faianţă, precum şi de refacerea instalaţiei electrice şi montarea de rampe pentru transportul fluidelor. În privinţa bolnavilor, am hotărât că etajul al III-lea nu are capacitatea de a-i prelua, astfel că vom proceda la mutarea tuturor bolnavilor într-unul dintre cele două saloane existente“, a declarat inginer  Radu Mantale, coordonatorul Compartimentului tehnic de la Spitalul de Urgenţă Craiova.
Saloanele vor fi reabilitate pe rând, apoi vor fi montate jaluzele verticale, aparatele de monitorizare a bolnavilor şi rampele pentru transportul oxigenului şi a altor fluide.
Pentru această investiţie, care va trebui finalizată până pe 31 decembrie 2011, s-au alocat 770.000 de lei de la Ministerul Sănătăţii şi de la Consiliul Judeţean Dolj.
La începutul anului 2011 s-a realizat modernizarea Clinicii de Anestezie și Terapie Intensivă de la etajul III, cu 30 de paturi. Proiectul şi lucrarea au costat atunci 780.000 de lei.
• Simona Tudor

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

2 COMENTARII