Acasă Local „Dorel“ a lăsat două cartiere fără apă

„Dorel“ a lăsat două cartiere fără apă

Locuitorii din cartierele George Enescu şi Craioviţa Nouă au rămas fără apă la robinete aproximativ 14 ore, după ce, miercuri seară, angajatul unei firme care execută lucrări pentru Distrigaz Sud pe bulevardul Dacia a spart o conductă de apă. Conducta a fost avariată în jurul orei 19.00 de un muncitor al SC CONI SRL, care încerca să facă o forare orizontală pe bulevardul Dacia, între Balastieră şi Fabrica de Pâine. Potrivit directorului Companiei de Apă Oltenia (CAO) Craiova, Doru Buruiană, spărtura în conductă a măsurat 80 de centimetri, iar la faţa locului au fost trimişi mai mulţi muncitori pentru a remedia avaria. Angajaţii CONI care erau în zonă au precizat că nu fac nici un fel de comentariu despre cele întâmplate. Deşi reprezentanții CAO au lucrat fără oprire, abia ieri-dimineaţă, la ora 6.00, au putut da drumul la apă. Între timp, craiovenii din cele două cartiere nu au avut nici apă rece şi nici caldă la robinete. Abia în jurul orei 9.00, când presiunea în conductă a ajuns la 1,8 atmosfere, toţi locatarii din George Enescu şi Craioviţa Nouă au avut apă. „Încă de dimineaţă am dat drumul la apă după ce am prelevat probe, după care am compactat şi stabilizat solul. În prezent (ieri, ora 15.00 – n.r.), presiunea în conductă este în parametrii normali şi nu mai sunt probleme în cele două cartiere“, a declarat pentru GdS Doru Buruiană.
Directorul CAO a mai explicat că o comisie tehnică va stabili condiţiile în care a fost spartă conducta, va calcula costurile reparaţiei, iar factura va fi trimisă firmei care lucrează în acea zonă. Doru Buruiană a estimat paguba făcută de „Dorel“ la „câteva sute de milioane de lei (vechi – n.r.)“. Un eveniment asemănător a avut loc la sfârşitul lunii iulie, când mai multe cartiere din Craiova au rămas fără apă după ce conducta magistrală care traversează centrul oraşului a fost avariată de o firmă care lucrează la pasajul suprateran.

A absolvit Facultatea de Filosofie-Sociologie din cadrul Universitatii din Craiova in anul 2003, iar un an mai tarziu Masteratul in Sociologia Comunicarii si Jurnalism. Din 2004 lucreaza in presa, iar in 2005 s-a alaturat colectivului Gazeta de Sud. Din toamna aceluiasi an, misiunea colegului nostru este de a informa cititorii Gazeta de Sud despre cele mai recente si de interes evenimente petrecute in Craiova, Oltenia, dar si la nivel national.
Exit mobile version