12 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjCasa unui poliţist, incendiată de persoane necunoscute

Casa unui poliţist, incendiată de persoane necunoscute

Casa unui poliţist din Târgu Jiu a fost incendiată în noaptea de miercuri spre joi de persoane necunoscute. În luna iunie, maşina aceluiaşi poliţist a ars după ce cineva i-a pus foc.

Pompierii gorjeni au intervenit în noaptea de miercuri spre joi la stingerea unui incendiu izbucnit la o casă de locuit din cartierul târgujian Iezureni. Imobilul, aflat în construcţie şi care a fost incendiat de persoane necunoscute, aparţine poliţistului Aurel Leuştean, fost angajat al Poliţiei Rutiere şi mutat vara aceasta la un post de poliţie din mediul rural. Poliţiştii efectuează cercetări pentru stabilirea cauzelor şi împrejurărilor în care a survenit incendiul. „Solicitarea a venit la 00.50. Au ars 150 de metri pătraţi din acoperişul construit din lemn cu învelitoare din fibră şi circa un metru cub de material lemnos. Cauza probabilă a incendiului o reprezintă flacăra, folosirea intenţionată a sursei pentru a genera incendiul, autorul nefiind identificat“, a declarat Mihai Avramescu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Gorj. Şi poliţiştii cercetează cazul. „Incendiul a fost lichidat. Au fost înregistrate doar pagube materiale, la acoperişul şi etajul întâi al imobilului. Pe timpul nopţii, poliţiştii nu au mai putut continua cercetările. În această dimineaţă (joi dimineaţă – n.r.), o echipă complexă formată din poliţişti de la Serviciul Criminalistică şi Investigaţii Criminale au mers la faţa locului pentru a continua cercetările. Se ia în considerare şi varianta unei mâini criminale. Poliţiștii fac cercetări pentru a afla cauzele şi împrejurările în care a izbucnit incendiul. A fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de distrugere“, a declarat Daniel Tică, purtătorul de cuvânt al IPJ Gorj.

I-au dat foc la BMW

Aurel Leuştean şi familia sa bănuiesc faptul că cineva le-a dat foc la casă, mai ales că, în luna iunie a acestui an, persoane necunoscute i-au incendiat maşina, un BMW seria 5, fabricat în 2004 şi estimat la 25.000 de euro. Din primele cercetări efectuate în iunie a rezultat că focul a fost pus de persoane necunoscute. Potrivit pompierilor gorjeni, a fost vorba de „o sticlă ce conţinea combustibil şi care a fost aruncată aprinsă sub autoturism“. Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Gorj a deschis un dosar penal pentru infracţiunea de distrugere, dar incendiatorii nu au fost prinşi. „În cazul maşinii aceleiaşi persoane, dosarul este în cercetare, vinovaţii încă sunt căutaţi de oamenii legii“, a adăugat Daniel Tică, de la IPJ Gorj. Atât poliţistul, cât şi soţia sa, Delia Leuştean, sunt nemulţumiţi de felul în care decurge ancheta poliţiei. Delia Leuştean a declarat că a ajuns să se teamă pentru viaţa sa şi a copiilor săi. „Am fost ameninţaţi de propriii noştri şefi. (…) Suntem poliţişti, dar ne este frică şi recunoaştem acest lucru. Copiii mei sunt terorizaţi. Mai rămâne să ne dea-n cap pe stradă. Mâine o să îmi ia fetiţa de la şcoală“, a spus Delia Leuştean, ofiţer la Serviciul Analiza şi Prevenirea Criminalităţii din cadrul IPJ Gorj.

Bunurile incendiate,
în declaraţia de avere

În declaraţia de avere a celor doi poliţişti apar atât maşina incendiată în iunie, cât şi terenul de 250 mp pe care cei doi soţi şi-au ridicat imobilul. Terenul este intravilan şi este situat în cartierul Iezureni, localitate componentă a municipiului Târgu Jiu. Potrivit aceleiaşi declaraţii de avere postate pe site-ul IPJ Gorj, pe 23 mai, Delia Leuştean aducea, lunar, acasă mai mulţi bani decât soţul său, fiind remunerată cu 2.620 de lei, faţă de Aurel Leuştean, care primea, pe vremea când era rutierist, 1.940 de lei. Datele referitoare la salariul celor doi sunt înscrise în declaraţia de avere pe anul 2010, înainte de aplicarea tăierilor de leafă. Cei doi soţi mai au de achitat un împrumut de 100.000 de lei făcut în 2003 şi cu termen scadent în 2015. La începutul lunii august, agentul de poliţie Aurel Leuştean a picat interviul profesional, fiind mutat de la Poliţia Rutieră în mediul rural, în ciuda celor 15 ani de experienţă. 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

4 COMENTARII