5.9 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDirectorul Drăgancea, la judecată

Directorul Drăgancea, la judecată

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) l-au trimis în judecată, în stare de arest preventiv, pe Răducu Sergiu Gelu Drăgancea, directorul executiv al Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) Dolj, acuzat de comiterea infracţiunii de luare de mită în formă continuată

Drăgancea a fost arestat preventiv pe 10 septembrie, după ce, cu o zi înainte, a fost prins în flagrant de procurorii DNA în timp ce primea 10.000 de euro drept mită de la administratorul unei societăţi comerciale.
În rechizitoriul întocmit de procurori s-a consemnat că, în decembrie 2010, inculpatul Drăgancea, în calitate de director executiv al APIA Dolj, i-a cerut lui Constantin Gagiu 25.000 de dolari pentru a aranja autorizarea mai rapidă a plăţii celei de-a doua tranşe de subvenţii pentru suprafeţele de teren agricol cultivate.
În final, Drăgancea nu a primit banii, pentru că nu a rezolvat problema până la termenul stabilit. Ulterior, pe 5 septembrie 2011, Drăgancea s-a întâlnit cu denunţătorul şi i-a amintit de „datoria“ de 25.000 de dolari. Într-un final, cei doi s-au înţeles la 25.000 de euro în trei tranşe. În schimbul banilor, Drăgancea a promis că îl va ajuta pe denunţător cu completarea cererii unice de plată a subvenţiilor aferente anului agricol 2012-2013, astfel încât societatea administrată de acesta să obţină finanţări suplimentare în valoare de aproximativ 200.000 de euro. Acelaşi denunţător le-a mai spus procurorilor că Drăgancea i-a cerut să-i plătească o excursie în SUA, la un târg agricol. Drăgancea a primit 3.600 de dolari pentru excursia în care au plecat împreună pe 10 ianuarie 2011. În America, Drăgancea ar mai fi băgat în buzunar 500 de dolari drept cheltuieli şi 2.000 în numerar. În baza datelor oferite de denunţător, pe 9 septembrie, procurorii DNA au organizat flagrantul. Drăgancea a fost ridicat din restaurantul „Casa cu Tei“ din Craiova, imediat după ce primise 10.000 de euro drept mită, bani reprezentând prima tranşă din cei 25.000 de euro „tocmiţi“.
După reţinere, Drăgancea a fost dus la Bucureşti, iar pe 10 septembrie Tribunalul Bucureşti a dispus arestarea sa preventivă pentru 29 de zile. Ieri, procurorii DNA au comunicat că l-au trimis în judecată pe inculpatul Drăgancea, dosarul său urmând să fie judecat de magistraţii Tribunalului Dolj.
 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

11 COMENTARII