11.2 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalCurăţenie la Ştrandul Titulescu

Curăţenie la Ştrandul Titulescu

De frica amenzilor, proprietarii terenului au dat, în sfârşit, posibilitatea angajaţilor de la Salubritate să intre pe terenul lor, pentru a face curăţenie

Luni întregi, dacă nu chiar ani, fostul Ştrand „Nicolae Titulescu“ din Craiova a fost un adevărat simbol al murdăriei şi al neputinţei autorităţilor locale. Aşezat în „buricul târgului“, chiar lângă sediul Casei de Asigurări de Sănătate Dolj, ştrandul – părăsit de câţiva ani, ba chiar rămas şi fără garduri – devenise un loc plin de gunoaie, printre care colcăiau şobolanii. Tot acolo îşi făcuseră sălaş şi câţiva câini vagabonzi, a căror distracţie preferată era atacarea trecătorilor care se aventurau să meargă pe strada 1 Decembrie 1918.

De frica amenzii

Îngrijoraţi de focarul de infecţie aflat în vecinătatea blocurilor, locatarii din zonă s-au plâns în mai multe rânduri de această situaţie, atât la Primăria Craiova, Poliţia Locală, cât şi la SC Salubritate Craiova SRL. Reprezentanţii Salubrităţii au făcut de mai multe ori curăţenie, însă limitându-se la gunoaiele de pe stradă, fără să intre şi în incinta ştrandului, pentru că nu puteau să încalce fără drept o proprietate privată.
Luna trecută, Poliţia Locală a început să se intereseze mai serios cine este proprietarul terenului, și chiar a aflat. În scriptele Primăriei Craiova figurau drept proprietari ai acestui teren Eugen şi Adrian Costineanu, Anca Condurache şi Adrian Popa, în baza sentinţei civile nr. 124 din 2 aprilie 2009, a Tribunalului Dolj, rămasă definitivă şi irevocabilă, prin care s-a dispus restituirea în natură faţă de aceştia a suprafeţei de 2.127 mp pe locul fostului ştrand. În baza sentinţei menţionate, cei patru – doi din Bucureşti şi doi din Orăştie – au fost puşi efectiv în posesie prin dispoziţia de primar nr. 22.476 din 28 iulie 2009.
Poliţiştii locali au trimis fiecăruia dintre coproprietari câte o somaţie, prin care li se aducea la cunoştinţă că, dacă până la sfârşitul lunii septembrie nu-şi curăţă proprietatea, va primi câte o amendă de 2.500 de lei. Subit, trei dintre ei au dat fuga la Craiova şi s-au prezentat la casieria SC Salubritatea Craiova SRL, unde au plătit câteva sute de lei pentru curăţarea zonei. Ceea ce s-a şi întâmplat. Mai mulţi angajaţi au Salubrităţii au muncit ore în şir, adunând zeci de saci cu gunoaie de pe fosta bază de agrement.
Deocamdată, în zonă este curăţenie, dar fostul ştrand, rămas tot neîngrădit, este mai nou frecventat de vagabonzi şi de aurolacii din cartier. Tocmai de aceea, reprezentanţii Poliţiei Locale Craiova au de gând să nu-i lase pe proprietari până nu-şi fac un gard în jurul proprietăţii lor de sute de mii de euro.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

13 COMENTARII