10.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalNoutăţi la TVR Cultural

Noutăţi la TVR Cultural

TVR Cultural a pregătit, pentru această toamnă, trei emisiuni noi. Acestea sunt „Poveşti de istorie“, „Iluminatul public“ şi „artMakers“.
Sâmbătă, 1 octombrie, de la ora 15.45, telespectatorii sunt invitaţi la „Poveşti de istorie“, o serie de documentare care îi va trimite într-o călătorie în timp şi spaţiu românesc. Prima poveste a realizatoarei Emilia Nicolaescu este „Dobrogea fantastică“, un episod care dezvăluie cum a ajuns Sfântul Apostol Andrei pe meleagurile Sciţiei Minor sau cum arăta un mormânt păgân din anul 330 e.n., numit mormântul hypogeic de la Constanţa.
„Iluminatul public“ aduce în prim-plan cele mai bune cărţi de literatură apărute după 1989. Duminică, începând cu ora 17.45, Alex Ştefănescu prezintă cartea „Omul recent“ de H.R. Patapievici şi acţiunile de denigrare a cărţii în cauză. Ideea aceasta a pornit de la faptul că fiecare carte bună, aproape fără excepţie, stârneşte furia distructivă a unor comentatori.
Proiectul „artMakers“ al producătorului Bogdana Pascal, difuzat joia, începând cu ora 22.10, încearcă să ofere vizibilitate şi artiştilor neconvenţionali, indiferent de domeniu. Fie că sunt artişti vizuali, muzicieni, dansatori, designeri sau chiar artişti tatuatori, publicul îi va cunoaşte în această nouă emisiune de artă care depăşeşte bariera domeniului abordat.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

2 COMENTARII