21.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalPrimarul din Giurgiţa mai stă în arest

Primarul din Giurgiţa mai stă în arest

Judecătorii Curţii de Apel Craiova au hotărât ieri ca primarul comunei doljene Giurgiţa, Valentin Mitrică, şi fostul contabil-şef al aceleiaşi instituţii, Marin Nica, să rămână în arest şi să fie judecaţi în continuare de Judecătoria Segarcea.
Pe 22 septembrie, judecătorii din Segarcea hotărâseră restituirea dosarului către procurori, precizând că cei doi ar trebui cercetaţi de DNA şi nu de Parchetul de pe lângă Judecătoria Segarcea. În plus, judecătorii dispuseseră eliberarea din arest a inculpaţilor şi ridicaseră sechestrul pus pe casa şi maşina primarului.
Procurorii au făcut recurs împotriva hotărârii Judecătoriei Segarcea, care s-a judecat miercuri la Curtea de Apel Craiova. Ieri, Curtea de Apel Craiova s-a pronunţat şi a dispus casarea hotărârii atacate şi trimiterea cauzei spre rejudecare la instanţa de fond, adică tot la Judecătoria Segarcea.
Reamintim că Valentin Mitrică şi Marin Nica au fost arestaţi preventiv în iunie, fiind acuzaţi de delapidare, respectiv complicitate la delapidare, abuz în serviciu contra intereselor publice în formă calificată, fals intelectual, angajarea, ordonanţarea şi efectuarea de plăţi peste limitele maxime ale sumelor aprobate la partea de cheltuieli prin bugetul local. Prejudiciul adus de cei doi a fost calculat la peste 1,5 milioane de lei.
• Aldezir Marin

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

3 COMENTARII