14.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalOase de om descoperite de un excavatorist

Oase de om descoperite de un excavatorist

Lucrările pentru amenajarea unei parcări în centrul oraşului Strehaia le dau de furcă poliţiştilor, dar şi criminaliştilor din Mehedinţi, care, după ce au fost sesizaţi de găsirea unor oase care par a fi de om, trebuie să afle cum au ajuns îngropate în pământ în zona respectivă. Osemintele au fost descoperite de un excavatorist care executa săpături pentru construirea unei parcări. „În timp ce săpam, am văzut un os ce părea de om, apoi am găsit şi restul oaselor. Prima dată am descoperit o parte din cap şi atunci mi-am dat seama că trebuie să anunţ autorităţile. Din relatările vecinilor am înţeles că în locul unde am excavat este fundaţia unei case“, a povestit Vasile Ciucu, excavatorist.
Bătrânii din zonă susţin că niciodată în locul respectiv nu a fost un cimitir. „Aici era casa unuia, Suditu, care vindea ţuică şi a stat aici acum vreo 20 de ani. Apoi a plecat din Strehaia şi am auzit că ar fi murit prin Bucureşti, dar nu se ştie exact“, a spus un bătrân din Strehaia.
Oasele au fost ridicate şi trimise la Institutul de Medicină Legală, apoi vor fi studiate şi de un antropolog, care urmează să stabilească vechimea acestora. Abia apoi poliţia va începe investigaţiile care se fac în astfel de situaţii.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU