17 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalPrejudiciu uriaş la asociaţiile de proprietari

Prejudiciu uriaş la asociaţiile de proprietari

Administratorii de la 36 de asociaţii de proprietari din Drobeta Turnu Severin au băgat mâna în banii plătiţi de locatari la întreţinere în ultimul an şi au creat un prejudiciu mai mare de 1,5 milioane de lei

Controlul la cele 36 de asociaţii de proprietari a fost demarat de prefectul judeţului Mehedinţi, care a fost sesizat de locatari, după ce aceștia s-au trezit peste noapte cu restanţe la întreţinere. Toţi susţin că erau cu plăţile la zi şi nu şi-au dat seama că facturile tăiate de administrator sunt false.
„Este vorba despre o sumă foarte mare, mai bine de 1,5 milioane de lei, bani pe care aceşti administratori i-au sustras de la locatarii celor 36 de asociaţii la care au fost efectuate controale până acum. Vreau să spun că aceste controale nu intră în atribuţiile prefecturii, însă mi s-a părut suspect faptul că în ultimul timp am primit prea multe sesizări de la oameni că s-au trezit cu sume foarte mari la întreţinere. Situaţia este foarte gravă pentru că nu ştiu cum vor fi recuperaţi aceşti bani, iar oamenii riscă să plătească din nou. O să am discuţii cu cei de la Termo, Secom şi Brantner să ajungem la un acord, astfel încât să nu sisteze serviciile acestor asociaţii. Din câte am înţeles, unii administratori nici nu mai sunt în ţară sau în oraş. Au luat banii şi au plecat, dar nu putem sta cu mâinile în sân. Până acum, 27 dintre dosare sunt cercetate de poliţie, iar nouă au ajuns la Parchet şi se fac cercetări“, a declarat Ion Mîţu, prefectul de Mehedinţi.
Cea mai mare datorie este înregistrată la Asociaţia de proprietari nr. 13 şi depăşește 300.000 de lei. Locatarii celor 36 de asociaţii din Drobeta Turnu Severin sunt revoltaţi şi se tem că tocmai acum, când se apropie frigul, Termo nu le va mai furniza apă caldă şi căldură din cauza datoriilor la întreţinere.
„Noi nu am avut de unde să ştim că administratorul ne tăia facturi false. Mergeam lunar la asociaţie să plătim întreţinerea şi atât. La un moment dat, au început să apară sume foarte mari la întreţinere şi când l-am întrebat pe administrator de unde sunt ne-a spus tot felul de motive – că sunt majorări, că nu am plătit la timp şi apoi nici nu l-am mai văzut. Acum avem câte 3.000, 4.000 de lei de achitat la întreţinere, după ce am mai plătit odată. Eu nu am de unde să mai dau bani, pentru că am o pensie de 700 de lei. Şi administratorului nu îi face nimeni nimic, am auzit că şi-a luat un apartament în Bucureşti“, a spus o locatară care s-a trezit cu datorii foarte mari.
Unii proprietari spun că vor plăti sumele restante, cu toate că le-au mai achitat înainte, de frică să nu li se pună sechestru pe apartamente sau alte bunuri.
„Eu apar cu restanță de 2.000 de lei şi nu am ce să fac decât să plătesc pentru că mă trezesc mai târziu şi fără apartament, şi cu sume şi mai mari de plătit, că se majorează în fiecare lună. Poliţia adună dosare şi nu face nimic. Cine îmi garantează mie că nu tot eu trebuie să plătesc mai târziu banii? Aşa că o să dau în fiecare lună cât pot“, a spus o proprietară.
Prejudiciul de 1,5 milioane de lei scos la iveală de controlul prefecturii a fost creat numai în ultimul an, însă se vor face controale şi pe ultimii trei ani, când probabil că se vor găsi sume şi mai mari sustrase din buzunarul locatarilor.
Poliţia investighează aceste cazuri, pe care le direcţionează mai departe către organele competente cu soluţionarea.
 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU