11.7 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalUn nou protest la Spitalul de Urgenţă

Un nou protest la Spitalul de Urgenţă

Nemulţumiţii au fost de data aceasta medicii rezidenţi

Aproximativ 50 de medici rezidenţi au protestat ieri-dimineaţă, timp de două ore, pentru că Spitalul de Urgenţă Craiova le-a tăiat o parte din sporuri, cu până la 25%, şi tichetele de masă. Protestul s-a desfăşurat pe holul sediului administrativ al Spitalului de Urgenţă, unde rezidenţii au solicitat să aibă o întrevedere cu managerul spitalului. „Suntem aici pentru că de o lună şi jumătate nu am primit tichete de masă. Este o situaţie unică în ţară şi vrem să auzim explicaţiile. Până acum nu a stat nimeni de vorbă cu noi“, a spus dr. Ovidiu Cărbunaru.
La insistenţele protestatarilor, care ameninţau cu oprirea permanentă a lucrului, managerul Spitalului de Urgenţă Craiova a fost dispus să le asculte păsurile.

O măsură temporară

La finalul discuţiei de aproximativ o jumătate de oră, dintre reprezentanţii rezidenţilor şi conducere, s-a stabilit că spitalul nu are bani de tichete de masă pentru că nu i-a primit de la Ministerul Sănătăţii, dar se fac demersuri pentru ca toţi angajaţii să le primească mai devreme sau mai târziu. „Dacă s-ar acorda tichete de masă rezidenţilor în acest moment, spitalul ar depăşi nivelul maxim al cheltuielilor de personal, care trebuie să fie, potrivit legii, de maximum 70% din cheltuielile spitalului. A fost o decizie temporară; în cursul acestei săptămâni se fac demersuri la Ministerul Sănătăţii în vederea suplimentării fondurilor pentru a putea rezolva această problemă“, a declarat conf.dr. Florin Petrescu, managerul Spitalului de Urgenţă Craiova.
Medicii rezidenţi vor fi reprezentaţi în demersul lor de recuperare a tichetelor de masă de Sindicatul Medicilor de la Spitalul de Urgenţă Craiova. Liderul acestuia, dr. Mihai Florea, susţine că, dacă problema nu se va rezolva în lunile următoare, sindicatul va da în judecată spitalul.
În Spitalul de Urgenţă Craiova lucrează peste 700 de rezidenţi, cărora li se alocă lunar un fond de salarii de un milion de lei plus tichete de masă de 100.000 de lei.
Protestul spontan al medicilor rezidenţi vine la zece zile după un altul declanşat de angajaţii din Unitatea de Primiri Urgenţe a aceluiaşi spital. Motivul nemulţumirii a fost acelaşi, neacordarea tichetelor de masă şi reducerea unor sporuri pentru condiţii deosebite de lucru.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

23 COMENTARII