13.4 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalModernizarea străzilor Brâncuşi şi Brazda lui Novac, în stand-by

Modernizarea străzilor Brâncuşi şi Brazda lui Novac, în stand-by

Primăria Craiova caută fonduri pentru a reabilita cele două artere importante de circulaţie, lăsate deoparte din cauza lipsei banilor

În şedinţa de consiliu local de pe 29 septembrie, pe ordinea de zi se vor afla şi două proiecte de hotărâre privind aprobarea documentaţiei de avizare a lucrărilor de intervenţie pentru obiectivele de investiţii „Reabilitare şi modernizare strada Constantin Brâncuşi şi strada Brazda lui Novac“. Cele două artere de circulaţie sunt considerate importante de către autorităţile locale, însă au fost trecute pe linie moartă din cauza lipsei fondurilor. Nici în prezent, nu există la buget banii necesari pentru refacerea capitală a celor două străzi, după ce proiectele vor trece de votul consilierilor, urmând să se caute o soluţie pentru demararea lucrărilor.
„Deocamdată, s-au găsit fonduri doar pentru asfaltarea străzii Fulger, pentru care s-a făcut o rectificare specială de buget, investiţia fiind considerată o prioritate. Celelalte două străzi, Constantin Brâncuşi şi Brazda lui Novac, vor rămâne în stand-by până la găsirea de noi fonduri. Cum vom avea banii necesari, cum vom intra pe ele, pentru că sunt din lotul vechi şi trebuie asfaltate“, susţine primarul Craiovei, Antonie Solomon. Conform proiectelor întocmite de municipalitate, modernizarea străzilor Constantin Brâncuşi şi Brazda lui Novac se referă la refacerea infrastructurii carosabile, a trotuarelor şi amenajarea de noi locuri de parcare, acolo unde este cazul. 

„Nu o să mai avem străzi neasfaltate în Craiova“

 Pe strada Constantin Brâncuşi, autorităţile locale vor să desfiinţeze scuarul de după sensul giratoriu şi astfel artera să aibă patru benzi de circulaţie în acea zonă. Singura necunoscută rămâne doar data la care vor demara lucrările. Dacă pe strada Brazda lui Novac există posibilitatea să înceapă asfaltarea în această toamnă, sau cel târziu în primăvară, pe Constantin Brâncuşi nu se poate interveni decât după finalizarea lucrărilor la pasajul suprateran de la kilometrul zero al Craiovei, artera fiind cea care preia acum traficul din această zonă. Pe Brâncuşi s-au mai turnat totuşi plombe în această vară, pentru ca strada să facă faţă traficului intens.
Primarul Solomon consideră că aceste străzi au nevoie urgentă de reabilitare şi susţine că, în maximum doi ani, nu vor mai exista în Bănie artere de circulaţie neasfaltate. „Sunt străzi pe care este imperios necesar să intrăm cu un program de reabilitare, dat fiind starea actuală a carosabilului. Vom efectua lucrări de modernizare a infrastructurii stradale, în perioada următoare, nu doar pe bulevardele cuprinse în Planul Integrat de Dezvoltare Urbană a municipiului, despre care am făcut mereu vorbire în ultima perioadă, ci şi pe arterele unde carosabilul se află într-o stare avansată de degradare. Sper ca într-un an, maximum doi, de aici înainte, să nu mai avem străzi neasfaltate în Craiova“, a spus Solomon.
La anul va începe şi modernizarea a alte nouă străzi importante din Bănie, Tineretului, Olteniei, Toamnei, Amaradia, Pelendava, Brestei (între Râului şi Pelendava), Bariera Vâlcii, Caracal şi Râului, ca urmare a două proiecte cu fonduri europene implementate de municipalitate.
 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

17 COMENTARII