Acasă Local Gorj Îmbrânceală între elevi, terminată la spital

Îmbrânceală între elevi, terminată la spital

O îmbrânceală între doi elevi ai Colegiului Auto „Traian Vuia“ din Târgu Jiu s-a terminat la spital, unul dintre băieţi având nevoie de îngrijiri medicale.
Iulian I., de 16 ani, din comuna gorjeană Albeni, a ajuns ieri la spital după ce a fost împins de un alt elev şi s-a lovit la cap de o ţeavă din curtea şcolii. O profesoară a fost martoră la hârjoneala celor doi şi a chemat ambulanţa şi poliţia. La spital, Iulian, elev în clasa a X-a la Colegiul Auto, a povestit că a fost agresat de un fost coleg de clasă. „M-a împins, am căzut şi m-am lovit cu capul de o ţeavă din curtea şcolii. Mi-a cerut bani de mai multe ori şi azi nu am avut să îi dau. Apoi ne-am împins şi eu am căzut. Mi-a mai cerut şi altădată bani, cam doi – trei lei la câteva zile. Nu aveam nici o datorie la el, este prima dată când mă loveşte“, a spus copilul. Colegul care l-a împins are 17 ani şi a rămas repetent, acum fiind în clasa a IX-a, la aceeaşi unitate şcolară. „Băiatul are un traumatism cranio-cerebral. A fost trimis la raze, pentru o radiografie, şi va fi şi examinat neurologic. Nu credem că va rămâne internat. Ne-a spus că a fost agresat de un coleg“, a declarat medicul Liliana Puiu Crăciun, de la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgu Jiu.

Anchetă la şcoală

Conducerea liceului va face o anchetă în acest caz. „În pauza dintre prima şi a doua oră, cei doi băieţi s-au hârjonit pe baza sportivă a liceului şi unul a căzut. S-a lovit puţin, era zgâriat la cap. Una dintre colegele noastre a sunat la salvare pentru că a văzut că avea puțin sânge la cap. Asistentul de pe ambulanţă a zis că nu are nimic. Vom face şi noi o anchetă. Băiatul mai mare, care e repetent, este şi în evidenţa poliţiei, cred. Ancheta este în desfăşurare, vom vedea ce măsuri se impun“, a spus Gabriel Amza, director adjunct al Colegiului Auto „Traian Vuia“. „Incidentul nu este de amploare, a fost o joacă între cei doi elevi. Un apel neinspirat la 112 a produs o astfel de mediatizare. După terminarea orei de sport, cei doi elevi, foşti colegi de clasă până anul trecut, au început să se certe. Cel rănit a fugit şi s-a zgâriat în sârma care înconjoară terenul de sport. Nu avem nici o dovadă că ar fi vorba despre o taxă de protecţie sau bani de ţigări, aşa cum se vehiculează“, a declarat Gheorghe Mitescu, inspector şcolar general adjunct al ISJ Gorj.
Și poliția face cercetări în acest caz.

Exit mobile version