11.2 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalAu început lucrările la suprastructura pasajului

Au început lucrările la suprastructura pasajului

Pe şantierul de la kilometrul zero al Craiovei, acolo unde se construieşte pasajul suprateran, s-a ajuns cu lucrările la partea de suprastructură. Muncitorii montau ieri schelele de care se vor folosi pentru a turna partea de sus a podului, însă lucrările continuă şi la infrastructura stradală. „Acum se munceşte la suprastructura pasajului. În paralel cu montarea schelelor pentru suprastructură se lucrează însă şi la rampele de urcare pe pod, cât şi la asfaltarea bretelelor de circulaţie de pe lângă pasaj, adică arterele din stânga şi din dreapta podului“, a precizat viceprimarul Craiovei, Mărinică Dincă.
Acesta a explicat şi modul cum se va lucra la partea de sus a pasajului suprateran. „Suprastructura podului se va face prin turnare, dintr-o singură bucată, între fiecare doi piloni. După decofrare, va fi pretensionat, apoi turnată structura, iar schelele vor fi  mutate la următorii doi piloni ai pasajului“, a spus Dincă.  

 „Va fi gata la termen“

Investiţia de aproape 60 de milioane de lei începută în martie trebuie finalizată în luna mai a anului viitor. Deşi s-a spus că lucrările sunt în întârziere, Mărinică Dincă este sigur că pasajul suprateran va fi gata la termenul stabilit. „Se lucrează mult la pasajul suprateran şi eu spun că pe 28 mai 2012 va fi gata, chiar dacă unii zic că nu. Va fi gata pentru că ştiu că am lăsat acolo banii necesari constructorului, şi cred că nici un constructor nu se opreşte din lucru când ştie că are de luat bani“, a explicat „vicele“ Dincă.
„Proiectele aflate acum în derulare în oraş vor aduce beneficii craiovenilor. Ei trebuie să perceapă asta atunci când ies din casă. În următoarele 12 luni, acest oraş va fi un şantier şi el trebuie manageriat corespunzător“, a mai spus viceprimarul Mărinică Dincă.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

48 COMENTARII