10 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalCultiva canabis lângă Craiova

Cultiva canabis lângă Craiova

http:http://www.youtube.com/watch?v=VRGxcoyiS1c

Un tânăr din Craiova a fost reţinut de procurorii DIICOT miercuri seară, chiar când s-a dus
la plantaţia sa de canabis de lângă oraș pentru a recolta câteva frunze

Potrivit procurorilor DIICOT- Serviciul Teritorial Craiova, pe 30 august, ofiţerii antidrog ai BCCO au anunţat că au obţinut informaţii despre mai mulţi tineri care procurau seminţe de canabis din afara ţării, le plantau în ghivece, după care le scoteau şi le cultivau pe terenuri virane din zona limitrofă a municipiului Craiova. Atunci când plantele ajungeau la maturitate, membrii grupării culegeau frunzele, le uscau, le porţionau şi le comercializau către diverşi consumatori din Craiova.
În urma cercetărilor făcute de anchetatori împreună cu ofiţerii SRI Dolj, lângă un drum pietruit care porneşte din strada Luceafărului, pe un teren al Primăriei Cârcea, au fost descoperite mai multe plante de canabis, cu înălţimea între 40 şi 100 de centimetri. Oamenii legii au stabilit că plantaţia de canabis era îngrijită constant, pentru că pământul era umed, semn că plantele fuseseră udate de curând. De asemenea, plantele fuseseră puse la aproximativ trei metri una de alta pentru a se dezvolta cât mai bine, aceasta fiind o dovadă că plantaţia era a unui cunoscător al substanţelor interzise. Oamenii legii au pus la cale o… pândă, în urma căreia a fost identificat şi prins proprietarul plantelor.

Canabis udat pe întuneric

 În seara zilei de 5 septembrie, după lăsarea întunericului, la plantaţia de canabis a ajuns cu o maşină cu farurile stinse, Bogdan Dane, de 30 de ani, din Craiova, care a udat plantele. Tânărul a fost supravegheat constant, oamenii legii stabilind că Dane recolta fragmente vegetale de pe plantaţia de la Cârcea, după care fie le vindea către alte persoane, fie le consuma împreună cu diverşi cunoscuţi. Ofiţerii antidrog au stabilit că tânărul uda plantele la două – trei zile, întotdeauna pe întuneric, ocazie cu care recolta frunzele bune pentru consum. Miercuri seară, Bogdan Dane s-a dus din nou la plantaţia sa de la Cârcea, unde era aşteptat de oamenii legii. În maşina craioveanului, în care se mai afla un tânăr de 26 de ani, între scaunele din faţă au fost descoperite mai multe seminţe şi o pungă cu 15 grame de fragmente vegetale cu miros specific de canabis. Ieri-dimineaţă au fost făcute percheziţii acasă la inculpat, unde au fost găsite patru plicuri ce conţineau fragmente vegetale. În acelaşi timp, de pe plantaţia lui Dane oamenii legii au recoltat 3,7 kilograme de plante de canabis. Ieri-dimineaţă, procurorul DIICOT a dispus reţinerea pentru 24 de ore a lui Bogdan Dane şi cercetarea în libertate a amicului său. Dane urmează să fie dus la Tribunalul Dolj cu propunere de arestare preventivă pentru 29 de zile pentru comiterea infracţiunilor de cultivare şi trafic de droguri de risc.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

55 COMENTARII