20.5 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalFentează disponibilizările

Fentează disponibilizările

452 dintre militarii care urma să plece din MAI pe 15 septembrie au intrat în concediu medical

Aproximativ 355 de jandarmi şi 97 de pompieri dintre cei 2.521 care urmează să plece din Ministerul Administraţiei şi Internelor (MAI), potrivit planului de reorganizare, şi-au luat concediu medical, astfel că până la terminarea zilelor de îngrijire medicală nu pot fi trecuţi în rezervă.
Potrivit oficialilor MAI, începând cu 15 septembrie, 2.521 de subofiţeri din cadrul Jandarmeriei Române şi pompieri din cadrul Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă ar urma să treacă în rezervă, numai că în realitate doar 2.069 vor fi rezervişti cu data menţionată. Restul, adică 452 de militari – 355 de jandarmi şi 97 de pompieri – sunt în concediu medical, astfel că măsura trecerii în rezervă în cazul lor este amânată până la sfârşitul zilelor de îngrijire medicală.
Cei 452 încasează bani potrivit perioadei de îngrijire medicală, iar dacă în acest timp se eliberează funcţii în unităţile Ministerului Administraţiei şi Internelor ar putea scăpa de disponibilizare.
În luna iulie a acestui an, 180 de soldaţi şi gradaţi voluntari, precum şi 12 angajaţi cu contract ai IGSU au fost disponibilizaţi.
De asemenea, în 6 octombrie, alţi aproximativ 2.500 de funcţionari publici din aparatul central al MAI, Poliţie, Oficiul Român pentru Imigrări, Poliţia de Frontieră şi Rezervele Statului îşi vor înceta raporturile de serviciu cu unităţile din care fac parte, această măsură fiind parte din procesul de restructurare.
Practic, începând cu luna octombrie, Ministerul Administraţiei şi Internelor va avea aproximativ 131.000 de angajaţi, cu 10.000 mai puţini decât anul trecut.
• NewsIn

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

6 COMENTARII