Centre de afaceri moderne pe străzi degradate

Autori


Primăria Craiova implementează proiecte de peste 20 de milioane de euro în mediul de afaceri local, dar nu are încă un plan privind reabilitarea străzilor aferente zonei de construcţie

În încercarea de a atrage cât mai multe fonduri europene pentru investiţii, autorităţile locale din Bănie s-au orientat nu doar spre modernizarea infrastructurii urbane, ci şi spre dezvoltarea mediului de afaceri local. Au fost întocmite proiectele legate de construirea a mai multe centre de afaceri, impuse în baza negocierilor cu Uniunea Europeană şi cofinanţate de către aceasta. Clădirile se vor ridica pe locul fostului Târg Romaneşti, iar la cea mai importantă, Centrul Multifuncţional, se lucrează de câteva luni. În vecinătatea acestuia vor mai apărea alte trei construcţii cu destinaţie de afaceri, Business Center, Centrul pentru sprijinirea IMM-urilor şi Centrul de Excelenţă. Pentru Centrul Multifuncțional, care se vrea mai modern decât Romexpo, Primăria Craiova va cheltui aproape 54 de milioane de lei, celelalte trei imobile, mai mici, costând municipalitatea aproape şapte milioane de lei.

Autorităţile locale speră ca după finalizarea tuturor construcţiilor firmele nou-înfiinţate sau cele care vin în oraş pentru a încheia diverse afaceri să găsească aici toată infrastructura necesară. Pentru a atrage cât mai multe societăţi, primăria intenţionează să le ofere o serie de facilităţi, iar chiriile pentru folosirea sediilor să fie mici, în jur de 2-3 euro/mp.

„Pe unde trec investitorii?“

 Marea problemă din această zonă este însă legată de infrastructura stradală. Conform proiectului, accesul spre fostul Târg Romaneşti, care se vrea transformat între timp într-un modern centru al afacerilor, se va face dinspre bulevardul Nicolae Romanescu, pe strada Târgului. Aceasta este însă din piatră cubică şi arată ca după război, plină de gropi şi invadată de buruieni şi gunoaie. Şi alte străzi din zonă, precum Emil Racoviţă sau Aleea Târgului, sunt deteriorate, iar cei care locuiesc aici nici nu-şi mai amintesc de când nu s-a mai intervenit pentru reparaţii capitale.

„Ce privelişte vor avea investitorii când vor veni să vadă unde se construieşte marele Centru Multifuncţional? Canalizări care ies în mijlocul străzii, gropi, mizerie, un adevărat focar de infecţie. Şi pe unde vor trece, că îşi rup maşinile dacă intră pe străzile de aici?! Sau poate vin cu elicopterul şi aterizează direct în faţa Centrului?“, se întrebau câţiva craioveni care locuiesc în zona fostului Târg Romaneşti.


Primăria aşteaptă finalul lucrărilor

Deocamdată, în zona Centrului Multifuncţional se vor face doar spargeri de străzi. Constructorii au primit autorizaţia pentru canalizare, iar aceasta va fi trasă de pe Râului, singura stradă din preajma imobilelor de afaceri prinsă într-un proiect de modernizare cu fonduri europene.

În rest, primăria susţine că deocamdată nu se vor face lucrări în afara amplasamentului Centrului, ci doar în perimetrul acestuia, urmând ca ulterior să se intervină şi pe străzile în cauză, „din fondurile proprii, când se va ajunge cu construcţiile aproape de final“.

„Legat de străzile din zona fostului Târg Romaneşti, acolo unde se construieşte acum Centrul Multifuncţional, nu este nimic prins în acest moment în planul de investiţii în infrastructura stradală. Este prematur să demarăm ceva până când acest Centru Expoziţional şi de Afaceri nu capătă o formă. Dar cu siguranţă că se va face ceva, pentru că nu putem lăsa zona aşa“, este răspunsul oferit de primărie.

 



Comenteaza acum

6 Comentarii

 1. ........ said:

  Cad aia in canal dak o ia pe str. Riului makr puneti parapeti daca nu il astupati.Sunteti jalnici.

 2. iauzi ba said:

  pe unde trec ? pe pasaj si de la parcarea subterana o ia prin tunel pana la complex sa nu se vada cartierele marginase namoalele ,gropile ,rahatii din canalul colector , maidanezi ce este asa greu

 3. un cetatean said:

  chiria 2-3 euro/mp pentru sedii de firma? pai la banii astia plec de acasa si inchiriez aici. chiria la o garsoniera este mai mare.

 4. mdea said:

  Ce-ar fi sa ganditi inainte sa scrieti? pai daca astia ar face acum drumurile si toate camioanele, macaralele, buldozerele, etc ar trece pe drumurile alea, la finalul lucrarii ar trebuii refacut. Nu vi se pare normal sa se lase drumul asta pana se termina lucrarile si dupa sa se faca un drum? E chiar asa greu sa gandesti sau doar va bucurati cand mai gasiti un pretext sa injurati primaria?

 5. bai mdea said:

  cand o sa te dai jos din pat si ai sa vezi realitatea o sa gandesti altfel, da sa se refaca la sfarsit ,si restul strazilor si cartierelor ,canalul colector tot camioanele, macaralele, buldozerele, etc ar trece pe drumurile alea ii inpiedica sa le aduca la normal

Alte stiri

Sumarul ediției de miercuri, 14 septembrie 2011

Actualitate

» Fotbal – Liga 2: Gaz Metan Severin – FC Bihor 3-0
» Patru benzi de circulaţie pe strada Brestei
» Solomon ar vrea cu Olguţa
» Statele Unite sunt foarte aproape să vândă Irakului 18 avioane F-16
» Mai multe biserici de lemn decât în Maramureş
» Craiova – iadul bicicliştilor
» Ministrul Sănătăţii, invitat săptămâna viitoare la Comisia de Sănătate de la Cameră
» MTI cere 1 milion de euro Guvernului pentru deblocarea navelor pe Dunăre
» Drăgancea: Bă, fratele meu, eu sunt ascultat atent!
» Seceta afectează debitul apei
» Ziua Pompierilor, aniversată în Dolj
» Semnături pentru facturarea individuală
» China: Un bărbat înarmat cu un topor a omorât şase persoane pe stradă
» Gorj: Protest după înlocuirea preotului din sat
» Craiova: Un elev a ajuns la spital după ce a fost lovit cu scaunul în cap de un coleg
» Lupta pentru Argus, tranşată de CNVM
» Înscrierile la facultăţi, pe ultima sută de metri
» Băsescu despre afacerea Bechtel: Era un contract în care ambii parteneri au vrut să fure
» Preşedintele Italiei vine mâine în România

Local

» Fentează disponibilizările
» Preşedintele Băsescu s-a întâlnit cu Barack Obama
» Centre de afaceri moderne pe străzi degradate
» A luat credit cu acte false din Italia pentru a cumpăra o maşină
» Ziua Pompierilor, sărbătorită la ISU Olt
» În judeţul Olt se construieşte din ce în ce mai puţin
» Spitalul Judeţean Mehedinţi intră în reabilitare
» 3.000 de locuri de cazare pentru studenţii din Universitate
» Copilul la spital, mama cu dosar penal

Gorj

» Euro-Strategie, Euro-Administraţie…
» Drum ca după război la Vladimir

Sport

» Craiovenii au obţinut 16 medalii în Macedonia
» Anul lui Djokovic
» Oţelul se căleşte cu meciurile din Liga Campionilor
» Severinenii, gata de o nouă victorie
» Amatori contra juniori, în teste la Craiova
» Chintă de poveste

Bani & Afaceri

» Ford B-Max va apărea pe piaţă „cândva“…
» Adio, credit de consum!
» Discuţii despre noul Cod Fiscal

Magazin

» Întreruperi energie electrică de mâine
» Bancul zilei
» Picătura de cunoaştere
» Topless fără vârstă
» Culori de toamnă
» Horoscop
» Duet inedit pentru Rihanna
» Thrillerul „Contagion“, noul lider al box-office-ului american
» Colin Firth, într-o dramă de război
» Vremea în Oltenia
» Ia te uită!

Top