Acasă Local Poliţiştii asigură ordinea la început de an şcolar

Poliţiştii asigură ordinea la început de an şcolar

Cu ocazia deschiderii noului an şcolar, conducerea IPJ Olt, precum şi şefii poliţiilor municipale şi orăşeneşti vor fi prezenţi astăzi la unităţile de învăţământ din judeţ, pentru a-i asigura pe participanţii la eveniment de sprijinul acordat de poliţişti şi în acest an şcolar.
Acest sprijin se realizează în baza Planului de măsuri privind asigurarea climatului de siguranţă publică în incinta şi în zona adiacentă unităţilor de învăţământ preuniversitar, în anul şcolar 2011-2012, care a fost întocmit la nivelul IPJ Olt. De asemenea, la acest eveniment vor fi prezenţi 96 de poliţişti cu atribuţii în domeniul ordinii publice (atât din mediul urban, cât şi din mediul rural), investigaţiilor criminale şi ai Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii, care, în activitatea pe care o desfăşoară, au ca scop principal identificarea şi soluţionarea problemelor cu care se confruntă membrii comunităţii din care fac parte.
Pentru 2011, prevenirea delincvenţei juvenile şi a victimizării minorilor este una dintre priorităţile Poliţiei Române, stabilite în activitatea de prevenire a criminalităţii, derulată prin structurile sale de specialitate. În acest sens, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Olt acţionează în parteneriat cu unităţile de învăţământ, cu reprezentanţii organizaţiilor de părinţi, cu autorităţile publice cu atribuţii în domeniu, pentru menţinerea unui climat de siguranţă în şcoli şi pentru derularea unor campanii şi proiecte de informare a elevilor, în vederea evitării comportamentelor de risc victimal sau infracţional.
Pentru a se desfăşura în condiţii bune manifestările prilejuite de deschiderea noului an şcolar, poliţiştii vor asigura şi menţine ordinea publică în unităţile de învăţământ, patrulele de siguranţă publică – în zonele adiacente acestora, iar cadrele poliţiei rutiere vor asigura fluenţa şi controlul circulaţiei în apropierea unităţilor şcolare, precum şi la trecerile pentru pietoni.

Exit mobile version