8 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalInspecţie la Polivalenta din Bănie

Inspecţie la Polivalenta din Bănie

Elena Udrea, ministrul dezvoltării regionale şi turismului, a ţinut să vadă care este stadiul lucrărilor la Sala Polivalentă. Obiectivul a fost preluat de Ministerul Dezvoltării şi urmează să fie finalizat cu bani de la bugetul de stat, prin Compania Naţională de Investiţii (CNI). Termenul este 15 februarie 2012, însă lucrările se vor prelungi şi în martie.
„Cel târziu în primăvară veţi avea o sală de sport de 4.000 de locuri la cele mai înal­te standarde. Cred că merită Craiova un astfel de obiectiv. E adevărat că de multe ori am investit în săli de sport acolo unde nu era neapărat o prioritate să se construiască, dar pe lângă aceste excepţii nefericite este nevoie de o infrastructură sportivă şi trebuie să încurajăm activitatea sportivă. Iar noi suntem singurii care investim în acest lucru“, a anunţat Elena Udrea înainte de a merge să inspecteze Polivalenta din Bănie.
La faţa locului, ministrul dezvoltării regionale şi turismului s-a arătat impresionat de sală şi a precizat că aceasta va fi cea mai importantă din ţară până când se va construi noua Polivalentă din Bucureşti. „Din primăvară, la Craiova se vor organiza competiţiile sportive internaţionale, pentru că va fi sala cea mai mare din ţară. Asta până va fi gata cea din Bucureşti. Un oraş precum Craiova are nevoie de sporturi de sală, pentru că am înţeles că eraţi renumiţi în trecut. Şi pe mine mă leagă nostalgii de Craiova, cu privire la echipa de fotbal, dar cea de pe vremuri“, a spus Udrea, care i-a întrebat în glumă pe constructori dacă vor monta în sală gazon precum cel de pe „Național Arena“.
Constructorii au informat-o pe Elena Udrea că Sala Polivalentă va respecta toate cerinţele disputării competiţiilor de orice nivel şi că obiectivul este gata în proporţie de 90 la sută. „Sunt făcute şi vestiarele, şi celelalte anexe, aşteptăm utilajele ca să finalizăm lucrările, iar parchetul îl vom monta la urmă, pentru că vom avea încălzire prin pardoseală“, a ţinut să explice unul dintre constructori.   

Craiova, oraş turistic

Elena Udrea le-a transmis autorităţilor locale că vrea ca Sala Polivalentă să aducă şi beneficii la bugetul oraşului, iar primarul Solomon a fost pe aceeaşi lungime de undă: „Aşa se va întâmpla. Vom avea multe competiţii sportive, dar şi spectacole. Craiovenii vor avea ce vedea şi vom scoate şi profit“. Mergând pe ideea organizării de evenimente sportive şi culturale în Sala Polivalentă, Antonie Solomon i-a informat pe vizitatori că vrea să transforme Craiova într-un oraş turistic. „Vreau să fac din Craiova un oraş pentru turişti. Vom scoate în afară industria, la 25-30 de kilometri de oraş, şi ne vom axa pe turismul de orice fel“, a spus edilul-şef al Băniei.
Pentru că turiştii vor fi interesaţi şi de agrement, Solomon a condus-o pe Elena Udrea în Parcul Tineretului, unde se va construi cel mai mare complex de agrement acvatic din Oltenia, „Craiova Water Park“. Ministrul a vizitat parcul şi a văzut locul unde se va implementa proiectul pentru care tocmai semnase contractul de finanţare.
„Cred că oraşul va fi mai pe placul craiovenilor, dar şi al celor care vă vor vizita. Mă bucur că aici se accesează cu rapiditate bani europeni şi că sunteţi unul dintre oraşele de top în această privinţă“, a conchis Elena Udrea, mulţumită că în Bănie au ajuns 95 de milioane de euro din fondurile europene, prin proiectele atrase în domenii precum infrastructura urbană, afaceri sau agrement.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

7 COMENTARII