3.9 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalBlândețe pentru Gigi Drăgan

Blândețe pentru Gigi Drăgan

Gigi Cosmin Drăgan, tânărul acuzat că l-a omorât în bătaie pe craioveanul Pavel Rentea pentru că a traversat strada prea încet, a fost „iertat“ de un an de închisoare de judecătorii Curţii de Apel Craiova

Gigi Cosmin Drăgan, de 22 de ani, din Craiova, este acuzat că, pe 2 aprilie 2010, a lovit cu pumnii şi a ucis un craiovean, pe Pavel Rentea, de 62 de ani, care a traversat prea încet o trecere de pietoni. În acea zi, Pavel Rentea plecase să se plimbe împreună cu nepoţica lui de şase ani. Ţinând cu o mână fetiţa, iar în cealaltă mână bicicleta ei, bărbatul a traversat strada pe trecerea de pietoni de la capătul unei alei. Faptul că Pavel Rentea mergea prea încet pare să fie motivul care l-a enervat pe Gigi Drăgan, care circula cu un BMW înmatriculat în Anglia pe aceeaşi alee. După un schimb de replici între cei doi, Drăgan s-a dat jos din maşină şi l-a lovit cu pumnii pe Rentea, după care acesta din urmă a plecat către benzinăria Consul. Nu a mers prea mult, pentru că Drăgan l-a ajuns din urmă şi i-a mai dat câţiva pumni, doborându-l la pământ. Gigi Drăgan a precizat în faţa instanţei că a fost provocat de Rentea, care s-a făcut că îi loveşte maşina cu bicicleta, ba chiar a încercat să dea în el prin geamul deschis al maşinii. Inculpatul a recunoscut şi că s-a dus după bărbat şi l-a lovit a doua oară, însă numai pentru că acesta ar fi vrut să dea cu pietre după maşina lui. După bătaia primită, Rentea a mai făcut câţiva paşi şi a căzut din picioare, iar câteva ore mai târziu a decedat la Clinica de Terapie Intensivă a Spitalului de Urgenţă Craiova, în urma unui infarct. Întreaga scenă a fost surprinsă de o cameră de monitorizare a traficului, instalată de Primăria Craiova în zona sensului giratoriu de la intersecţia bulevardului Decebal cu strada Amaradia. La sfârşitul lunii mai 2010, tânărul a fost trimis în judecată, fiind acuzat de comiterea infracţiunilor de ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea liniştii publice, dar şi de loviri sau vătămări cauzatoare de moarte.

A scăpat de un an

Pe lângă alte probe, procurorii au depus la dosarul deschis pe numele lui Drăgan raportul medicilor legişti, care au stabilit că „între trauma psihosomatică şi deces există legătură de cauzalitate condiţionată, condiţionarea datorându-se fondului patologic preexistent“, dar şi că „fără agresiunile exercitate de făptuitor asupra victimei nu ar fi survenit decesul“.
Ulterior, în noiembrie 2010, judecătorii Tribunalului Dolj l-au condamnat pe Gigi Drăgan pentru ambele infracţiuni pentru care fusese trimis în judecată. Pentru loviri sau vătămări cauzatoare de moarte, inculpatul a fost condamnat la şase ani de închisoare, iar pentru ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea liniştii publice la trei ani de închisoare, urmând ca Drăgan să execute pedeapsa cea mai grea. Atât inculpatul, cât şi fiul lui Pavel Rentea, Ionuţ, au atacat cu apel hotărârea Tribunalului Dolj, dosarul fiind înregistrat pe rolul Curţii de Apel Craiova.

Miercuri, judecătorii au admis apelul formulat de inculpat şi l-au respins pe cel al lui Ionuţ Rentea

Magistraţii au hotărât să îl condamne pe Drăgan la cinci ani de închisoare pentru lovituri sau vătămări cauzatoare de moarte, iar pentru ultraj contra bunelor moravuri l-au condamnat la un an de închisoare. De asemenea, instanţa a dispus ca inculpatul să execute pedeapsa cea mai grea, cea de cinci ani de închisoare. Hotărârea Curţii de Apel Craiova poate fi atacată cu recurs la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

23 COMENTARII