15.3 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalConcurs pentru terapie intensivă

Concurs pentru terapie intensivă

Compartimentul de Anestezie şi Terapie Intensivă (ATI) a Spitalului „Victor Babeş“ din Craiova funcţionează de aproape un an doar pe hârtie, pentru că nu are un medic specialist în terapie intensivă.
Dotat cu aparatură ultramodernă în valoare de 1 milion de euro, compartimentul ATI ar trebui să asigure îngrijirea pacienţilor aflaţi în stare gravă, fie că este vorba de come hepatice, TBC în fază avansată sau meningoencefalite acute. În realitate, el nu funcţionează pentru că nu are medici specialişti în terapie intensivă, iar cazurile grave sunt trimise la Spitalul de Urgenţă Craiova.
Conducerea unităţii sanitare susţine că a încercat de multe ori să facă angajări, dar nu au fost candidaţi. „Mai întâi, am organizat concurs pentru medic primar, dar nu s-a prezentat nimeni. Apoi am organizat concurs pentru medic specialist, dar nici de data aceasta nu au fost candidaţi. În final, pentru că ne-a permis legea, vom încerca să angajăm un medic rezident de anul V“, a declarat conf. dr. Iulian Diaconescu, managerul Spitalului de Boli Infecţioase “Victor Babeş“ Craiova.

Ultima posibilitate de angajare

Oferta de muncă de la spitalul craiovean nu este deloc tentantă pentru eventualii candidaţi. Specialiştii în terapie intensivă ar avea posibilitatea aici să profeseze doar terapie-intensivă nu şi anestezie. În plus, oferte mult mai tentante vin din străinătate, unde specialiştii în anestezie şi terapie intensivă sunt la mare căutare, iar oferta salarială este pe măsură.
Ultimul concurs pentru postul de rezident anul V în specialitatea ATI va avea loc în octombrie sau noiembrie la spitalul craiovean, la o dată care va fi stabilită zilele acestea de conducerea spitalului. Potrivit managerului, la concurs s-ar fi înscris până la data-limită, 2 septembrie, un medic rezident de anul V. Dacă medicul respectiv nu va reuşi să promoveze examenul, atunci spitalul va epuiza practic toate căile legale de a angaja specialişti, iar compartimentul ATI riscă să fie desfiinţat.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU