21.7 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalTeatrul Naţional din Novi Sad, la Craiova

Teatrul Naţional din Novi Sad, la Craiova

Stagiunea 2011-2012 a Teatrului Naţional „Marin Sorescu“ din Craiova va fi reluată în jurul datei de 25 septembrie. Până atunci, instituţia de cultură va fi gazda a două reprezentaţii de excepţie ale Teatrului Naţional din Novi Sad (Serbia), la care sunt aşteptaţi toţi spectatorii craioveni iubitori de teatru.
Teatrul Naţional din Craiova derulează, în prezent, un proiect cultural numit Programul „EU.Partner“, destinat colaborărilor cu teatre europene, membre sau nu ale Convenţiei Teatrale Europene, pentru realizarea de schimburi de artişti, personal tehnic de scenă, precum şi de producţii artistice.
Cu acest prilej, în cadrul acestui program, teatrul sârb va prezenta duminică, 18 septembrie, două spectacole din repertoriul său. De la ora 18.00, în Sala „Amza Pellea“ a Naţionalului craiovean, Compania de Balet din cadrul Teatrului Naţional din Novi Sad va prezenta spectacolul „Limbajul zidurilor“, de E. Koen, coregrafia Guy Weizman şi Roni Haver. De la ora 20.00, uşile Sălii „Ion D. Sîrbu“ se vor deschide pentru craiovenii ce vor putea viziona spectacolul „Barbelo, despre câini şi copii“, de Biljana Srbljanović, în regia lui Dejan Mijač.
La cele două spectacole este aşteptat şi ambasadorul Serbiei în România, Excelenţa sa, Zoran Popovic.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU