17 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalHolul spitalului este cabinet pentru asistente şi medici

Holul spitalului este cabinet pentru asistente şi medici

Bolnavii din Secţia boli infecţioase a Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgu Jiu au fost mutaţi în trei saloane ale Secţiei oncologie până când lucrările de renovare a imobilului vor fi gata. Până în decembrie, holul Secţiei oncologie va fi „cabinetul“ în care îşi vor desfăşura activitatea medicii şi asistentele.

Secţia Boli infecţioase a Spitalului Judeţean Târgu Jiu nu a mai fost renovată de mai bine de zece ani. „Lucrări capitale de renovare, cum sunt cele din prezent, nu au fost făcute niciodată. De când a fost dată clădirea în folosinţă, în anii ’60, doar în 1999 au schimbat gresia şi faianţa într-o mică parte a Secţiei boli infecţioase. Clădirea este foarte veche şi era mare nevoie de astfel de reabilitări“, a spus Vasilica Ionescu, şefa secţiei. Lucrările au început în august şi, potrivit constructorului, până în luna decembrie vor fi finalizate. Costul total se ridică la aproximativ 1,2 milioane de lei şi implică, în afară de reparaţiile capitale, şi înfiinţarea de spaţii verzi, alei şi garduri care să ofere acces separat la perimetrul pe care se află clădirea.

Personalul medical și bolnavii, mutaţi în Secţia oncologie

De când au început lucrările, atât personalul medical, cât şi bolnavii au fost mutaţi în Secţia oncologie. Din cauza lipsei spaţiului, cei cinci medici şi cele aproximativ 20 de asistente şi infirmiere s-au trezit pe holul Secţiei de oncologie. Pacienţii au fost mai norocoşi decât cadrele medicale, pentru că lor le-au fost amenajate trei saloane cu 13 paturi. „Ne-am mutat pentru câteva luni, până când vor fi gata lucrările. Nu a existat altă soluţie şi am venit unde ne-a oferit cineva un spaţiu. Avem aici trei saloane cu 13 paturi în total şi tot atâţia bolnavi internaţi. Saloanele au fost izolate de restul Secţiei de oncologie, pentru că avem boli contagioase. Noi, medicii şi asistentele, stăm pe hol. Nu avem încotro“, a spus mai medicul Vasilica Ionescu. Pe holul spitalului au fost aşezate câteva mese lipite de perete, scaune şi fişetele pentru fişele medicale.

Saloane cu aer condiţionat şi baie proprie

Clădirea în care a funcţionat până la începutul lunii august Secţia de boli infecţioase a fost în întregime decopertată. Acoperişul va fi înlocuit, şarpantele vor fi reparate. De asemenea, instalaţiile electrice, termice şi sanitare vor fi înlocuite în întregime. Noua secţie va beneficia de încălzire centrală. „Când va fi gata, Secţia de boli infecţioase va arăta aşa cum ar trebui să arate orice spital în 2011: modern, european, un loc unde să existe condiţii pentru cei care vin să se trateze. Saloanele vor avea geam termopan, aer condiţionat, baie proprie. Acoperişul va fi înlocuit. Acum suntem în stadiul în care toată tencuiala a fost dată jos, de aceea arată ca după război. Suntem în termen cu lucrările şi în decembrie vom fi gata. Vor avea loc schimbări capitale“, a spus Sorin Băluţă, şeful şantierului de la Secţia de boli infecţioase. Dintre toate clădirile care aparţin de Spitalul Judeţean Târgu Jiu, cea în care se află Secţia boli infecţioase era într-un stadiu de degradare îngrijorător, de ani de zile încercându-se reabilitarea sa. 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU