11.7 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024

Scurte ştirti

Ziua Jandarmeriei Rurale
Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Dolj şi Gruparea de Jandarmi Mobilă Craiova sărbătoresc mâine împlinirea a 118 ani de la promulgarea Legii Jandarmeriei Rurale, decretul semnat la 1 septembrie 1893 de regele Carol I fiind actul prin care a luat fiinţă această instituţie. Cu această ocazie, pe platoul unităţii de pe strada Alexandru Macedonski din Craiova şi în prezenţa cadrelor militare şi a personalului civil din cadrul Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Dolj, jandarmii vor organiza o manifestare. Pentru început va fi ridicat drapelul pe catarg şi va fi intonat Imnul Naţional, după care va fi expusă istoria Jandarmeriei Rurale și a însemnătăţii creării ei. Tot mâine, între orele 10.00 – 12.00, în Piaţa Prefecturii, Gruparea de Jandarmi Mobilă Craiova va organiza un stand unde vor fi expuse materialele şi tehnica jandarmilor. În plus, vor fi distribuite pliante informative ce conţin evoluţia şi activitatea Jandarmeriei Rurale. „Lansăm cu această ocazie invitaţia tuturor cetăţenilor de a fi alături de noi, în intervalul orar amintit, pentru a cunoaşte o parte din gloriosul trecut al acestei arme“, au precizat reprezentanţii Grupării de Jandarmi Mobile Craiova.
• Aldezir Marin

Bani pentru FRF
Consilierii locali ai municipiului Târgu Jiu au aprobat, luni, în şedinţa lunară, alocarea sumei de 20.000 de lei Federaţiei Române de Fotbal pentru organizarea a două jocuri amicale internaţionale de fotbal în sală dintre naţionalele de seniori ale României şi Muntenegru. Meciurile vor avea loc la Sala Sporturilor din Târgu Jiu, în perioada 22-25 noiembrie. Banii alocaţi vor fi folosiţi pentru acoperirea cheltuielilor de cazare şi masă pentru delegaţia din Muntenegru, formată din 23 de persoane, precum şi pentru cazarea şi masa arbitrilor şi a serviciilor de securitate, medicale etc. Federaţia Română de Fotbal va suporta cheltuielile cu cazarea şi masa pentru delegaţia țării noastre, transportul intern şi internaţional pentru ambele delegaţii, reprezentanţii forului fiind în discuţii cu DIGI pentru transmiterea în direct a primului meci.
• Mihaela Floroiu

Un fals inspector ITM ameninţă angajaţii din Gorj
Conducerea Inspectoratului Teritorial de Muncă (ITM) Gorj a comunicat ieri că în judeţ există un fals inspector care ameninţă angajatorii. Reprezentanţii ITM Gorj i-au atenţionat, astfel, pe angajatori de existenţa unei femei care se prezintă ca inspector al instituţiei, dar nu se legitimează. Celor de la ITM Gorj le-au fost semnalate mai multe situaţii, în ultima săptămână, în care, pe raza municipiului Târgu Jiu se prezintă ca fiind de la ITM Gorj o persoană de sex feminin. „Am primit sesizări de la angajatorii din Târgu Jiu că le-a venit în control o femeie, care spune că este din partea ITM Gorj, dar nu se legitimează. Doamna respectivă le solicită angajatorilor documente sau bunuri şi ameninţă angajatorul dacă nu se conformează. Pentru corecta informare a opiniei publice, precizăm faptul că inspectorii de muncă din cadrul ITM Gorj în momentul sosirii într-o unitate supusă verificărilor are obligaţia să îşi prezinte legitimaţia de serviciu şi delegaţia de control emisă, cu număr şi dată. În acest sens, rugăm pe toţi aceia care se confruntă cu altă situaţie decât cea legală să informeze de urgenţă organele de control“, a declarat Gheorghiţă Cusma, purtătorul de cuvânt al ITM Gorj.
• Mihaela Floroiu

Zeci de gorjeni, muşcaţi de câini şi pisici
În luna august, 87 de gorjeni s-au prezentat la Secţia boli infecţioase a Spitalului Judeţean Târgu Jiu după ce au fost muşcaţi de câini şi pisici. Potrivit medicului Luminiţa Manea,  au existat şi pacienţi cu plăgi mai mari care au avut nevoie de internare la Secţia chirurgie.
• Mihaela Floroiu

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU