16.2 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjCopil bătut cu un lanţ de drujbă de tatăl său

Copil bătut cu un lanţ de drujbă de tatăl său

Un copil de 13 ani, din comuna gorjeană Negomir, a fost internat la Secţia chirurgie a Spitalului de Urgenţă Târgu Jiu, după ce tatăl său, Vasile Letea, l-a bătut cu un lanţ de la drujbă

Poliţiştii gorjeni au deschis un dosar penal pe numele tatălui copilului, pe care îl cercetează în stare de libertate pentru săvârşirea infracţiunii de rele tratamente aplicate minorului. Vasile Letea, de 36 de ani, din satul Artanu, comuna Negomir, riscă de la 3 la 15 ani de închisoare dacă va fi găsit vinovat. Copilul a fost salvat din mâinile tatălui său foarte violent de câţiva vecini, care au anunţat şi poliţia. Oamenii din sat spun că deseori bărbatul îşi bătea copiii. „Un localnic din comuna Negomir a sesizat faptul că un băiat de 13 ani a fost bătut de tatăl său, de 36 de ani. În prezent, bărbatul este cercetat în stare de libertate pentru rele tratamente aplicate minorului“, a declarat Bogdan Scafeş, purtătorul de cuvânt al IPJ Gorj.
Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Gorj cercetează cazul lui C.L. Copilul le-a povestit oamenilor legii că tatăl său s-a supărat şi l-a bătut din cauză că a uitat să dea mâncare animalelor din gospodărie. Din păcate, aceasta nu a fost prima bătaie aplicată de părintele său. Și sora acestuia, de cinci ani, a fost bătută de mai multe ori de Vasile Letea. „M-a bătut tati cu cureaua şi cu lanţul de drujbă fiindcă am uitat să dau de mâncare la porci. M-a mai bătut şi anul trecut de Sfântul Nicolae; atunci m-a bătut pe spate şi peste mâini. (…) Şi pe sora mea o bate“, a spus C.L., de 13 ani. „În prezent, băiatul este internat în Secţia chirurgie a Spitalului de Urgenţă Târgu Jiu cu multiple echimoze, starea sa generală fiind bună“, a afirmat medicul Constantin Pălivan, purtătorul de cuvânt al Spitalului Judeţean Târgu Jiu.
DGASPC Gorj a deschis o anchetă în acest caz. „Noi am fost şi în familie împreună cu autorităţile locale şi sora băieţelului este deja la noi în sistem, tatăl şi-a dat acordul pentru a fi luată din familie, iar băiatul şi-a exprimat şi el dorinţa de a i se institui o măsură de protecţie. Din cauza agresiunilor, după ce vom obţine certificatul medico-legal constatator, vom începe procedura de decădere din drepturi a tatălui“, a precizat Ninela Gruia, directorul adjunct al DGASPC Gorj. Potrivit autorităţilor locale din Negomir, mama celor doi copii a plecat în urmă cu doi ani în Franţa, ultima dată când a luat legătura cu familia sa fiind în septembrie anul trecut. 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

4 COMENTARII