10.6 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjConducerea Spitalului Târgu Jiu a demisionat

Conducerea Spitalului Târgu Jiu a demisionat

Managerul general al Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgu Jiu, medicul Gheorghe Neaţă, doctorul Constantin Pălivan, directorul medical, şi directorul economic vor fi schimbaţi din funcţie după scandalul privind moartea Ralucăi Tulic. Pacienta a decedat în Secţia ORL la începutul lunii august. Neaţă şi Pălivan au demisionat, iar directorul economic va fi demis.

Conducerea principalei unităţi medicale din judeţul Gorj a decis, din proprie iniţiativă sau forţată de împrejurări, să îşi prezinte demisia. Medicul Gheorghe Neaţă, managerul general al Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgu Jiu, şi medicul Constantin Pălivan, directorul medical al unităţii, şi-au depus demisiile, lucru confirmat de Valentin Popa, preşedintele Consiliului de Administraţie al spitalului. Membrii CA al unităţii medicale s-au întâlnit ieri după-amiază la Consiliul Judeţean Gorj pentru a discuta despre demisiile celor doi directori. În ceea ce priveşte soarta directorului economic, Steluţa Udriştoiu, aceasta va fi propusă spre demitere pentru că nu şi-a depus demisia. „În prezent, avem depuse două documente la consiliul judeţean, unul de la managerul spitalului, de solicitare a revocării contractului de management prin acordul verbal, şi unul de la directorul medical, de demisie. Vom discuta în Consiliul de Administraţie şi vom înainta cele două propuneri preşedintelui Consiliului Judeţean Gorj, care urmează să ia hotărârea definitivă. Cea de-a treia propunere o vizează pe directoarea economică a spitalului, care va fi propusă spre revocare din funcţie, deoarece ea nu şi-a depus demisia. Noua conducere a spitalului va lua deciziile care se impun faţă de medicii din Secţia ORL, dacă va fi cazul. În urma şedinţei de astăzi (ieri – n.r.), vor fi luate anumite decizii în legătură cu demisiile depuse de către cei doi directori ai unităţii spitaliceşti, urmând ca acestea să fie înaintate preşedintelui CJ Gorj, Ion Călinoiu, pentru o decizie finală“, a spus Valentin Popa, preşedintele CA al spitalului.

Demisia, decizie personală?

Gheorghe Neaţă, managerul Spitalului Judeţean Târgu Jiu, a declarat ieri că motivele din cauza cărora şi-a depus demisia sunt personale, în ciuda faptului că în dimineaţa aceleiaşi zile, managerul spunea că nu se simte nicidecum vinovat şi că nu intenţionează să plece de la conducerea spitalului: „Mi-am depus demisia din motive personale şi aştept decizia preşedintelui CJ Gorj“, a spus Neaţă. Constantin Pălivan, directorul adjunct al spitalului, a spus ieri că demisia este o decizie personală: „Decizia de a demisiona este personală. Nu ştiu ce va face domnul Neaţă, dar cred că o echipă vine împreună, pleacă împreună. Rămâne să mă gândesc ce voi face eu. Am obosit. Sunt bătrân. CJ Gorj trebuie să analizeze raportul, vom vedea“, a spus Pălivan.

Neregulile descoperite de cei de la minister, confirmate de juriştii CJ Gorj

Reprezentanţii Ministerului Sănătăţii au verificat cazul pacientei Raluca Tulic, de 17 ani, decedată pe 10 august la Spitalul Judeţean de Urgenţă Târgu Jiu, după administrarea unei injecţii cu Ampicilină. Fata era internată la Secţia ORL. Comisia venită de la Bucureşti a descoperit „grave deficienţe în ceea ce priveşte gestionarea problemelor organizatorice, dar şi medicale“, potrivit unui comunicat de presă emis de MS. „Pacienta (…) a fost insuficient investigată. Acesteia i s-a prescris medicaţie fără a se respecta protocoalele de profilaxie antibiotică perioperatorie. Testarea la antibiotic nu a fost documentată şi nu a fost respectat protocolul de resuscitare cardio-respiratorie, acest document nefiind cunoscut de cadrele medicale care au gestionat cazul. De altfel, spitalul nu are desemnată o echipă de resuscitare cardio-vasculară, aşa cum prevăd protocoalele şi normele legale aflate în vigoare în domeniu“, scrie în comunicatul Ministerului Sănătăţii. Raportul a fost transmis Colegiului Medicilor din România pentru investigarea aspectelor medicale şi a unei eventuale culpe medicale, dar şi la Parchetul Gorj pentru investigarea cazului.
Raportul celor de la minister a fost transmis şi la Consiliul Judeţean Gorj, în vederea remedierii deficienţelor şi a dispunerii de sancţiuni administrative. Din ordinul preşedintelui CJ Gorj, o comisie de jurişti a efectuat o nouă anchetă la spital. La sfârşitul săptămânii trecute, Ion Călinoiu, preşedintele CJ Gorj, a declarat că neregulile de la unitatea medicală au fost confirmate şi de juriştii CJ Gorj. Rezultatul verificărilor a fost transmis Consiliului de Administraţie al spitalului, în vederea luării măsurilor ce se impun.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

2 COMENTARII