Acasă Local Curtea de Apel, în „casă“ nouă

Curtea de Apel, în „casă“ nouă

Curtea de Apel Craiova şi-a început de ieri activitatea în noul sediu de pe strada Brâncuşi din localitate, magistrații Secţiei penale fiind cei care au ţinut primele şedinţe de judecată
Potrivit judecătorului Aurel Ilie, purtătorul de cuvânt al Curţii de Apel Craiova, condiţiile din noua clădire sunt simţitor mai bune decât în cea în care instanţa şi-a desfăşurat activitatea până acum. Deţinuţii sunt aduşi la instanţă pe o intrare separată şi au la dispoziţie trei camere de arest. Din camerele de arest, deţinuţii au acces direct în sala de judecată a Secţiei penale, care ocupă partea dreaptă a clădirii, împreună cu Arhiva şi mai multe birouri. În holul central se găsesc celelalte patru săli de judecată, un ghişeu de informaţii, o sală de studiu a arhivei, un birou pentru avocaţi şi o toaletă. Alte birouri au fost amenajate pe latura din stânga a clădirii, toate cele 60 de birouri fiind dotate cu aer condiţionat. Faţă de cele două birouri ale Secţiei penale din vechiul sediu, în care se înghesuiau câte opt judecători ai, iar alţi trei stăteau în birourile altor secţii, în prezent, Secţia penală are la dispoziţie patru birouri în care lucrează câte cinci magistraţi. Muncitorii încă lucrau ieri la noul sediu al Curţii de Apel Craiova, mai fiind de pus la punct mici detalii, după cum a precizat judecătorul Aurel Ilie. Un singur neajuns are noul sediu al Curţii de Apel Craiova: mobilierul din birouri şi din sălile de judecată este vechi, mai exact, cel folosit şi până acum în imobilul de pe strada N. Titulescu.

A absolvit Facultatea de Filosofie-Sociologie din cadrul Universitatii din Craiova in anul 2003, iar un an mai tarziu Masteratul in Sociologia Comunicarii si Jurnalism. Din 2004 lucreaza in presa, iar in 2005 s-a alaturat colectivului Gazeta de Sud. Din toamna aceluiasi an, misiunea colegului nostru este de a informa cititorii Gazeta de Sud despre cele mai recente si de interes evenimente petrecute in Craiova, Oltenia, dar si la nivel national.
Exit mobile version