8.9 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalPrinşi cu 22 de kilograme de somn

Prinşi cu 22 de kilograme de somn

Poliţiştii din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Porţile de Fier II au prins în flagrant trei persoane care pescuiau cu aparatură electrică pe Dunăre. Braconierii care pescuiau dintr-o barcă reuşiseră să prindă 22 de kilograme de peşte din specia somn. La somaţia oamenilor legii, cei trei bărbaţi din localitatea Ostrovul Mare au încercat să fugă, aruncând aparatul electric pe mal, dar au fost reţinuţi.
„Pe 25 august, poliţiştii din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Porţile de Fier II au obţinut informaţii că anumiţi cetăţeni din localitatea Ostrovul Mare, judeţul Mehedinţi, desfăşoară activităţi ilicite de braconaj pe Dunăre în apropiere de Sistemul Hidroenergetic şi de Navigaţie Porţile de Fier II. În consecinţă, aceștia au organizat o acţiune specifică pe lina combaterii braconajului și au observat pe fluviu o barcă pescărească în care se aflau trei persoane care desfăşurau activităţi suspecte de pescuit comercial. Cu ajutorul unui acumulator auto și al unui aparat electric, cei trei reuşiseră să prindă într-un timp scurt o cantitate mare de peşte din specia somn. Poliţiştii de frontieră au ridicat în vederea confiscării aparatul electric folosit la pescuit ilegal şi 22 de kilograme de peşte din specia somn care prezenta semne specifice de electrocutare. Metoda de braconaj prin pescuit electric este nocivă pentru peşte, deoarece afectează reproducerea speciei, iar porţiunea în care se fac asemenea activităţi se depopulează“, a declarat Valeriu Pera, purtător de cuvânt la IJPF Mehedinţi.
Cei trei bărbați s-au ales cu dosar penal pentru săvârşirea infracţiunilor de pescuit electric şi de deţinere a unor aparate şi dispozitive care distrug resursele acvatice vii prin electrocutare.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

8 COMENTARII