10.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalScandal cu primarul din Mischii

Scandal cu primarul din Mischii

Primarul comunei doljene Mischii a sesizat poliţiştii despre faptul că, marţi seară, a fost lovit de doi bărbaţi cărora le-a atras atenţia că vânează pe marginea unui drum naţional. Edilul Gheorghe Popa a precizat că, în timp ce se deplasa cu maşina pe DN 65C, în apropierea localităţii Şimnicu de Sus, a observat câţiva vânători care trăgeau focuri de armă în apropierea drumului.
Primarul a oprit maşina şi i-a atenţionat pe vânători că folosesc armele în apropierea drumului, după care a sunat la 112 şi a anunţat incidentul. Popa le-a mai spus poliţiştilor că atât el, cât şi soţia sa au fost scoşi din maşină de doi dintre vânători, care i-au lovit şi ameninţat cu armele. De asemenea, edilul din Mischii a precizat că un echipaj de poliţişti din cadrul Secţiei 1 Poliţie Rurală Craiova a ajuns în zonă la aproape o oră de la sesizarea sa.
Reprezentanţii IPJ Dolj au precizat că, din primele cercetări s-a stabilit că vânătorii, membri ai Asociaţiei de Vânători „Artemis“, aveau autorizaţie de vânătoare pentru Fondul nr. 62 Gherceşti.  De asemenea, din declaraţiile martorilor, oamenii legii au aflat că, după ce i-a atenţionat pe vânători, primarul s-a urcat în maşină şi a început să noteze numerele de înmatriculare ale autovehiculelor parcate pe marginea drumului. Una dintre maşini era însă condusă de un bărbat care oprise din curiozitate să afle ce se întâmplă, iar când a văzut că primarul îşi notează şi numărul autoturismului său, i-a cerut explicaţii. După un schimb de replici şi înjurături, se pare că bărbatul l-a „altoit“ pe primar, acesta din urmă alegându-se cu buza spartă.
Primarul Gheorghe Popa s-a prezentat ieri-dimineaţă la Institutul de Medicină Legală Craiova pentru a obţine un certificat medico-legal.
Poliţiştii doljeni au mai precizat că primarul din Mischii a depus o plângere pentru comiterea infracţiunii de lovire, în prezent fiind căutat şoferul care l-a lovit pe reclamant. De asemenea, reprezentanţii IPJ Dolj au spus că se fac cercetări şi pentru a se stabili care a fost timpul de reacţie al echipajului de poliţişti care s-a deplasat la faţa locului.
• Aldezir Marin

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

13 COMENTARII