Acasă Local Guvernul a alocat 900.000 de lei pentru un parc în Comanda

Guvernul a alocat 900.000 de lei pentru un parc în Comanda

Banii pentru investiţii în România sunt împărţiţi haotic. Asta demonstrează sumele primite de primării pe proiecte guvernamentale din fonduri nerambursabile.

Comuna Comanda din judeţul Mehedinţi, care apaţine de oraşul Strehaia, va avea până în octombrie un parc de 900.000 de lei. Banii au fost primiţi printr-un program guvernamental, în timp ce alte proiecte pentru străzi şi canalizare mai au de aşteptat.
Banii alocaţi de guvern pentru extinderea spaţiilor verzi nu se justifică, susţin oamenii din Strehaia.
„I-aş invita pe domnul primar şi pe guvernanţii noştri să vină să stea cu noi când plouă, să vadă şi ei ce înseamnă să nu ai canalizare sau să circule pe străzile astea. Îmi este ruşine să spun că locuiesc în oraş, pentru că este mai rău ca în unele comune. Păi noi aveam nevoie de parc acum sau de lucrurile astea de care ne lovim toată ziua?“, se întreabă oamenii din Strehaia.
Primarul din Strehaia spune că banii pe proiecte vin în funcţie de alegerea guvernului şi, dacă a primit finanţare pentru parc, asta trebuie să facă, deşi el ar vrea să facă altceva.
„Noi am făcut un proiect mai demult pe un program guvernamental special şi după ce a devenit eligibil, am fost anunţaţi că vom primi banii pentru realizarea unui parc în localitatea Comanda. Sunt bani nerambursabili, vin special pe proiecte de spaţii verzi şi noi nu avem ce să facem. Nu putem nici să-i cheltuim pe altceva, nici să îi refuzăm. Dacă eu aş putea, sigur că aş face altceva cu ei, dar nu se poate“, a declarat Sîmion Burcu, primarul oraşului Strehaia.
„Doar în centru este canalizare și străzile sunt asfaltate. În rest, îţi rupi maşina dacă circuli pe ele. Normal că domnul primar face parc la Comanda, pentru că acolo locuieşte dânsul. Doar n-o să ne facă nouă străzi şi ce mai avem nevoie. Face pentru el, că aşa merge acum“, a mai spus un localnic din Strehaia.
În perioada următoare va avea loc licitaţia pentru construirea parcului în localitatea Comanda, iar termenul de finalizare este luna octombrie.

Exit mobile version