5.9 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalMii de profesori îşi încearcă şansa în învăţământ

Mii de profesori îşi încearcă şansa în învăţământ

Aglomeraţie la trei dintre instituţiile de învăţământ din Craiova. Ieri s-a dat startul şedinţelor publice de repartizare a cadrelor didactice care doresc să lucreze în învăţământ în anul şcolar următor. Acestea se vor desfăşura în perioada 23 – 30 august. „La acest concurs s-au înscris 1.557 de persoane. Dintre acestea, aproximativ 500 au solicitat detaşare, iar restul suplinire“, a declarat Alexandrina Năstase, inspector şcolar general adjunct la Inspectoratul Şcolar Judeţean (ISJ) Dolj. Aceste persoane concurează pentru 1.088 de posturi (norme complete şi fracţiuni de norme).

Graficul desfăşurării şedinţelor publice

La şedinţa de ieri, singurii suplinitori participanţi au fost cei care au obţinut acordul de a preda şi anul acesta în şcolile unde au predat anul trecut. Restul au fost profesori titulari care au rămas fără catedră în urma restrângerii de activitate sau care au solicitat detaşare. „Conform graficului desfăşurării şedinţelor publice, pe 23 august au avut loc soluţionarea completărilor de normă didactică şi repartizarea cadrelor didactice titulare prin detaşare în interesul învăţământului pentru restrângerea de activitate nesoluţionată; repartizarea cadrelor didactice titulare care beneficiază de continuitate pentru detaşare la cerere; repartizarea cadrelor didactice titulare prin detaşarea la cerere în ordinea descrescătoare a notelor obţinute, respectiv a punctajului obţinut. La acestea s-a adăugat repartizarea candidaţilor care beneficiază de continuitate pentru suplinire“, a precizat Alexandrina Năstase.

Procesul de repartizare va continua

În perioada 24 – 26 august urmează completarea normei didactice a candidaţilor repartizaţi prin continuitate pentru suplinire pe catedre incomplete şi repartizarea suplinitorilor calificaţi. Pe 29 august, personalului didactic titular şi cadrelor didactice asociate/pensionari le vor fi acordate orele rămase neocupate în regim de cumul/plata cu ora. La şedinţa publică din 30 august, cadrele didactice titulare care au rămas fără normă în urma restrângerii de activitate şi care nu au reuşit până la acea dată să obţină ore se vor putea detaşa pe catedrele vacante/rezervate pentru care nu au studii corespunzătoare. Tot în şedinţa din 30 august vor fi repartizaţi şi suplinitorii fără studii corespunzătoare.
• Andreea Horcone

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

10 COMENTARII