14 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalIgienizarea şcolilor, prin forțe proprii

Igienizarea şcolilor, prin forțe proprii

Colegiul Tehnic „Decebal“ din Drobeta Turnu Severin este în toiul lucrărilor de igienizare şi reabilitare, însă acestea sunt făcute cu ajutorul personalului liceului şi în mare parte cu bani din fonduri extrabugetare, pentru că primăria a întârziat să aloce banii pentru astfel de lucrări.
„Facem câteva renovări la băile liceului, văruire cu lavabilă. Din păcate, banii pe care îi aşteptam de la primărie au venit foarte târziu şi după intervenţii ale consilierilor noştri şcolari, dar am reuşit cu personalul care îl avem să acoperim toate treburile. Ar fi trebuit să angajăm o firmă care să se ocupe de renovări, însă asta ar fi presupus o licitaţie, alţi bani şi timp pierdut, iar noi nu ne permitem. Deocamdată, suntem mulţumiţi cu ceea ce facem acum“, a declarat Florentina Watzlawek, directorul liceului.
Banii pentru reabilitarea de toamnă provin din închirierea sălii de mese a liceului. Spaţiul pentru 200 de persoane a fost pus la dispoziţie celor care au avut pe timpul verii diferite petreceri, nunţi sau botezuri, în acest fel liceul strângând 40.000 de lei.
„O parte din bani am reuşit să îi strângem cu ajutorul spaţiului de la cantină pe care l-am închiriat pentru diverse evenimente festive pe timpul verii şi am strâns 40.000 de lei. Nu sunt bani mulţi, însă cu ei ne vom putea face toate cele necesare funcţionării aşa cum se cuvine“, a spus Florentina Watzlawek, directoarea Colegiului Tehnic „Decebal“.
Şi lucrările de lambrizare a holurilor liceului au fost făcute tot din fondurile şcolii, mai exact elevii care au avut practică la prelucrarea lemnului au muncit câteva luni să facă plăcile de lambriuri.
Conducerea Inspectoratului Şcolar Judeţean Mehedinţi va înainta prefectului o înştiinţare cu primăriile care au neglijat şcolile.
„Majoritatea şcolilor din judeţ îşi fac igienizarea prin forţe proprii, deoarece primăriile nu se implică în aşa ceva, deşi este treaba consiliilor locale să aloce sume de bani pentru materialele necesare. O să fac un raport către prefectul judeţului despre situaţia pe care o am şi vom vedea care vor fi măsurile ce se impun în astfel de cazuri. Primarii ar trebui să îşi dea concursul pentru ca şcolile să fie renovate“, a declarat Emil Mirică, inspector-şef ISJ Mehedinţi.
Unităţile de învăţământ care nu vor primi aviz favorabil în ceea ce priveşte igienizarea înainte de 15 septembrie riscă să nu îşi deschidă porţile în noul an şcolar.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS