5.3 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalAvocat trimis în judecată

Avocat trimis în judecată

Un avocat din cadrul Baroului Dolj a fost trimis în judecată de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) – Serviciul Teritorial Craiova, fiind acuzat că a primit 300 de euro de la o persoană căreia i-a promis că o va ajuta să-şi recapete permisul de conducere.
Procurorii DNA au comunicat ieri că s-a dispus trimiterea în judecată a inculpatului Bogdan Oane, avocat în cadrul Baroului Dolj, suspendat din 1 noiembrie 2010, în sarcina căruia s-au reţinut infracţiunile de trafic de influenţă şi fals în înscrisuri sub semnătură privată.  Anchetatorii au reţinut că, în perioada noiembrie 2009 – ianuarie 2010, inculpatul, în calitate de avocat, a pretins şi primit suma de 300 de euro de la un denunţător, afirmând că are influenţă asupra unui procuror de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Piteşti. Avocatul a promis că l-ar putea convinge pe respectivul procuror să îi restituie permisul de conducere denunţătorului, dar şi să nu îl trimită în judecată pentru încălcarea unor prevederi la regimul circulaţiei pe drumurile publice.
În cursul lunii martie 2011, pentru a ascunde infracţiunea de corupţie pentru care procurorii anticorupţie iniţiaseră deja cercetările, avocatul a inserat în contractul de asistenţă juridică pe care l-a încheiat cu denunţătorul unele „împrejurări necorespunzătoare adevărului“, după cum au precizat reprezentanţii DNA. Înculpatul a consemnat că denunţătorul, în calitatea sa de client, s-a obligat să-i plătească sumele de 1.500 de euro cu titlu de onorariu şi 200 de lei pentru fiecare deplasare ocazionată de serviciile de asistenţă juridică. Dosarul a fost înaintat pentru judecare Curţii de Apel Craiova.
• Aldezir Marin

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

8 COMENTARII