16.2 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalTâlhar de meserie

Tâlhar de meserie

Un tânăr din Craiova care a comis două tâlhării în Parcul Corniţoiu în iunie, la două luni după ce fusese eliberat condiţionat din penitenciar, a fost condamnat marţi la trei ani închisoare.
Poliţiştii Secţiei 5 Craiova au fost sesizaţi pe 23 iunie de Alexandru Groza, de 17 ani, că, în timp ce trecea prin Parcul Corniţoiu, a fost tâlhărit de un tânăr care i-a smuls un lănţişor de aur de la gât. Câteva zile mai târziu, la aceeaşi secţie de poliţie s-a prezentat şi Maria Nicolici, de 65 de ani, din Craiova, care a sesizat că, în timp ce trecea prin acelaşi parc, un tânăr a împins-o şi i-a smuls din mână o plasă cu care se întorcea de la cumpărături. Poliţiştii au stabilit că autorul celor două tâlhării este Florin Dumitru, de 17 ani, din Craiova, iar pe 30 iunie au cerut arestarea acestuia. Dumitru a fost arestat preventiv printr-o hotărâre a Judecătoriei Craiova, fiind acuzat de comiterea infracţiunii de tâlhărie. Marţi, magistraţii Judecătoriei Craiova s-au pronunţat, condamnându-l pe inculpat la trei ani de închisoare.
Minorul a comis cele două tâlhării după ce, la jumătatea lunii aprilie, a fost eliberat condiţionat din penitenciar printr-o hotărâre a Judecătoriei Craiova.
Minorul a fost condamnat la jumătatea anului 2009 de magistraţii aceleiaşi instanţe la trei ani şi şase luni închisoare tot pentru comiterea infracţiunii de tâlhărie.
Marţi, instanţa a dispus şi revocarea beneficiului liberării condiţionate pentru restul de pedeapsă de 508 zile închisoare rămas neexecutat, care s-a contopit cu pedeapsa de trei ani, urmând ca Dumitru să execute pedeapsa cea mai grea, adică… trei ani de închisoare.
• Aldezir Marin

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

3 COMENTARII