10.6 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjSechestre pe apartamentele datornicilor la Finanţe

Sechestre pe apartamentele datornicilor la Finanţe

Direcţia Generală a Finanţelor Publice (DGFP) Gorj şi-a intensificat acţiunile de recuperare a obligaţiilor fiscale restante prin aplicarea măsurilor de executare silită.
Pentru recuperarea obligaţiilor bugetare restante, în luna iulie au fost comunicate debitorilor 2.073 de somaţii pentru o valoare a creanţelor bugetare de 13.671.549 de lei. De asemenea, au fost înfiinţate 756 de popriri asupra disponibilităţilor din conturile bancare ale agenţilor economici din judeţ pentru o valoare a creanţelor bugetare restante în sumă de 6.972.261 de lei. Potrivit purtătorului de cuvânt al DGFP Gorj, Luminiţa Penciu, au fost înfiinţate 213 popriri pe veniturile terţilor pentru o valoare a creanţelor bugetare restante în valoare de 3.186.823 de lei. Organele de executare silită au procedat la identificarea şi indisponibilizarea tuturor bunurilor mobile şi imobile existente în patrimoniul debitorilor, aplicând în luna iulie şase sechestre asupra acestor bunuri. Bunurile imobile asupra cărora au fost instituite sechestre sunt în general clădiri, apartamente, spaţii de producţie şi terenuri aferente situate în zone unde potenţialii cumpărători pot fi interesaţi de achiziţionarea acestora, iar cele mobile sunt în general maşini, utilaje şi diverse aparate.

Bunuri evaluate şi apoi vândute

În vederea valorificării bunurilor sechestrate, acestea au fost evaluate de organele specializate selectate de DGFP Gorj. „Pentru debitorii ale căror creanţe fiscale nu au fost stinse în termen de 15 zile de la data încheierii procesului-verbal de sechestru sunt organizate licitaţii în vederea valorificării bunurilor sechestrate şi a recuperării obligaţiilor bugetare restante. În ceea ce priveşte veniturile încasate la bugetul general consolidat al statului, în luna iulie DGFP Gorj s-a clasat pe locul doi pe ţară cu un procent de realizare a planului de 122%. De altfel, încă de la începutul anului 2011, DGFP Gorj a ocupat un loc fruntaş pe ţară“, se spune într-un comunicat de presă al direcţiei.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS