10 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalAprobare pentru disponibilizări la Spitalul din Scorniceşti

Aprobare pentru disponibilizări la Spitalul din Scorniceşti

Disponibilizarea a zeci de angajaţi ai Spitalului de Pneumoftiziologie Scorniceşti a intrat de ieri în linie dreaptă, toţi consilierii judeţeni prezenţi la şedinţă dându-şi acordul pentru modificarea organigramei. Urmează să se taie apa caldă, căldura şi să nu se mai recunoască riscul de boli profesionale.

Numărul posturilor de la Spitalul de Pneumoftiziologie Scorniceşti a scăzut de la 212 la 163 după şedinţa extraordinară a Consiliului Judeţean Olt de ieri, în care toţi consilierii prezenţi, indiferent de apartenenţa politică, au ridicat mâna pentru modificarea organigramei, numărului de personal şi a statului de funcţii. Noua structură intră în vigoare de la 15 septembrie, dată de la care îngroaşă rândul şomerilor – după cum a declarat managerul spitalului, totodată şi consilier judeţean, Tiberiu Mateescu – 35 de persoane cu contracte pe perioadă nedeterminată. Diferenţa o constituie angajaţii temporar şi cei care mai au câţiva ani până la îndeplinirea vârstei standard de pensionare, dar îndeplinesc condiţiile pentru pensionare anticipată.
„Am luat o hotărâre în binele şi folosul cetăţenilor Oltului“, şi-a început Mateescu intervenţia în urma votului, expunând pe scurt şi programul de redresare economico-financiară care însoţeşte disponibilizarea şi care va ajuta spitalul să funcţioneze „la cota de avarie“. S-a început cu reducerea sporului de TBC la 50%, pentru toţi angajaţii (ce nu a spus managerul este faptul că inclusiv echipa de conducere încasa până nu demult încă un salariu prin aplicarea sporului de tuberculoză de 100%); s-a renunţat la acordarea tichetelor de masă; s-a solicitat Direcţiei de Sănătate Publică şi Ministerului Sănătăţii aprobarea a încă zece paturi pentru spitalizarea de zi, după ce la ultima tăiere de paturi la nivel naţional acelaşi Minister al Sănătăţii a „ras“ de aici 24 de paturi; se va stabili orar pentru furnizarea apei calde şi, în perioada de iarnă, a agentului termic; s-a solicitat Direcţiei de Sănătate Publică şi Inspectoratului Teritorial de Muncă determinarea fiecărui loc de muncă şi stabilirea gradului în care angajaţii sunt expuşi riscului de a se „căpătui“ cu o boală profesională etc. Primele efecte sunt aşteptate în octombrie, însă speranţa managerului este că în şase luni situaţia financiară a Spitalului din Scorniceşti se va redresa.
Pentru disponibilizări listele au fost întocmite încă de săptămâna trecută, în tandem cu sindicatul asistenţilor, după o evaluare contestată de cei care pleacă.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

2 COMENTARII