11.2 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalObligaţi să respecte un indicator montat greşit

Obligaţi să respecte un indicator montat greşit

Un indicator cu „Oprirea interzisă“ pus în baza unei hotărâri redactate greşit i-a derutat şi revoltat pe şoferii care îşi lasă maşinile pe strada Nicolae Bălcescu

O decizie a Comisiei de Sistematizare a Circulaţiei de pe lângă Primăria Craiova, redactată însă greşit, după cum susţin autorităţile locale, a pus pe jar mai mulţi craioveni care locuiesc pe strada Nicolae Bălcescu. Motivul: indicatorul „Oprirea interzisă“, cu semnul adiţional de „Ridicare maşini parcate neregulamentar“, schimbat în câteva zile de pe partea dreaptă pe partea stângă, lucru care i-a derutat şi nemulţumit pe şoferi. „Îşi bat joc de noi? Miercuri, semnul a fost pus pe partea stângă, abia se vedea de crengile copacilor, dar era acolo. Cei care au parcat maşinile pe acea parte s-au trezit cu ele ridicate. Azi-dimineaţă (vineri dimineaţă – n.r.), ştiind de semn, am parcat maşinile pe dreapta, în timp ce de pe stânga se ridicau maşini. La prânz, semnul a fost mutat pe dreapta, iar maşinile noastre au devenit neregulamentar parcate. Nu se poate aşa ceva!“, a spus Augustin Muşuroi, unul dintre craiovenii care s-a trezit vineri cu maşina parcată neregulamentar.   
„E normal să parchez regulamentar, să plec la serviciu şi să mă trezesc cu maşina în pericol de ridicare? După ce au tăiat pomii de pe dreapta şi au făcut alveole pentru parcare, acum vin şi mută semnul aici. Păi ce fac? Las maşina în faţa porţii, în parcare, şi mă trezesc cu ea ridicată că schimbă ei semnele aşa cum vor! Am un salariu de 600 de lei, dacă le dau lor 300 de lei pentru recuperarea maşinii, cu ce mă mai aleg? Şi pentru ce?! Pentru incompetenţa unuia sau altuia! Cine a greşit să plătească!“, a spus şi Gabriel Cârstea, care locuieşte chiar pe strada Nicolae Bălcescu, la numărul 22. 

Semnul nu se poate schimba decât în şedinţă

Iată însă cum s-a ajuns în această situaţie. În ultima şedinţă a Comisiei de Sistematizare a Circulaţiei s-a aprobat montarea unui indicator cu „Oprirea interzisă“, cu semnul adiţional de „Ridicare maşini“ pe strada Nicolae Bălcescu, pe partea stângă, după intersecţia cu Vasile Alecsandri. Hotărârea a fost însă redactată greşit, după cum suţin cei din comisie, iar în loc de stânga a apărut dreapta. Punerea în practică a hotărârii a căzut în seama RAADPFL. Angajaţii Regiei din cadrul primăriei au observat însă că pe partea dreaptă există alveolă de parcare, aşa că semnul nu ar avea justificare. Drept pentru care l-au montat pe partea stângă, însă, în momentul în care s-au prezentat la primărie cu devizul de plată, banii nu au putut fi încasaţi. Motivul: lucrările efectuate nu băteau cu ce era trecut în hotărârea Comisiei de Sistematizare. Aşa că, pentru a-şi încasa banii, cei de la RAADPFL a trebuit să se conformeze cu hotărârea şi să mute semnul pe partea dreaptă. Ce a urmat? Şoferii care dimineaţa parcaseră regulamentar s-au trezit la prânz în ilegalitate.
Directorul Poliţiei Locale Craiova, Octavian Mateescu, susţine că în hotărârea comisiei s-a strecurat o eroare materială, dar că aceasta poate fi îndreptată abia la următoarea şedinţă. „Eu ştiam că semnul este pe stânga, pentru că aşa se aprobase, de aceea am şi dispus ridicarea de maşini de pe acea parte. Probabil că hotărârea a fost redactată greşit, însă această eroare materială nu o putem corecta decât la următoarea şedinţă. Am înţeles că semnul a fost mutat după ora 12.00 pe partea dreaptă, dar trebuia să ne informeze şi pe noi despre asta“, a spus Mateescu. „Semnul va rămâne unde e specificat în hotărâre, adică pe dreapta, iar, până la rectificarea situaţiei, cine parchează acolo intră sub incidenţa lui“, a adăugat directorul Poliţiei Locale.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

27 COMENTARII