11.7 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjMănăstirea Lainici aşteaptă pelerinii la sărbătoarea hramului

Mănăstirea Lainici aşteaptă pelerinii la sărbătoarea hramului

Sărbătoarea creştină Schimbarea la Faţă a Mântuitorului va strânge sâmbătă, la Mănăstirea Lainici, la fel ca în fiecare an, câteva mii de pelerini din Gorj şi din judeţele limitrofe

Schimbarea la Faţă este marcată aşa cum se cuvine şi în acest an la Mănăstirea Lainici din Defileul Jiului, județul Gorj. În ziua în care creştin-ortodocşii sărbătoresc Schimbarea la Faţă a Domnului, pelerinii vor participa la slujba oficiată de un sobor de preoți și înalte fețe bisericești. „De fapt, această sărbătoare este hramul Schitului Locurele, nu al Mănăstirii Lainici, însă, cele două locaşuri, fiind unul lângă altul, sărbătorim şi la mănăstire Schimbarea la Faţă. An de an, aici vin mii de credincioși să se roage. La Mănăstirea Lainici avem sfânta icoană a Maicii Domnului grabnic ascultătoare. Această sfântă icoană a fost adusă la Lainici pe 23 iulie 2006 şi de atunci nu a mai părăsit mănăstirea. Este unică în România şi vin să se roage la ea mii de credincioşi. Mai există în lume patru copii. A fost adusă de la Muntele Athos, care este considerat Grădina Maicii Domnului, iar această icoană este o floare a Sfintei Fecioare“, a spus starețul Ioachim al Mănăstirii Lainici. Locașul de cult este un loc important de pelerinaj al românilor din toată ţara și a fost construit între anii 1812-1817 şi dispune de o valoroasă colecţie de artă ce conţine icoane şi obiecte de cult.

100 de poliţişti asigură ordinea

Peste 100 de poliţişti se vor afla la datorie sâmbătă la Mănăstirea Lainici pentru a asigura ordinea în zonă. Poliţiştii vor coopera în aceste acţiuni şi cu celelalte instituţii care au atribuţii în domeniul asigurării ordinii şi liniştii publice, respectiv cu jandarmii, poliţiştii TF şi poliţia locală. 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

4 COMENTARII