17.8 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024

Morţi pe drumuri

Statistica întocmită de IPJ Dolj după primele şase luni ale acestui an arată că numărul accidentelor grave înregistrate pe şoselele din Dolj a crescut

Nu mai puţin de 27 de persoane au murit în primele şase luni ale anului 2011 în urma celor 115 accidente rutiere produse pe drumurile din judeţul Dolj. Alte 102 persoane au fost rănite grav şi 41 au suferit leziuni uşoare.
Potrivit poliţiştilor din cadrul IPJ Dolj, faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, a crescut atât numărul accidentelor rutiere produse în Dolj, cât şi victimele acestora.
Potrivit poliţiştilor, cauzele accidentelor produse în acest an pe drumurile naţionale şi judeţene din Dolj sunt viteza excesivă, neacordarea de prioritate pietonilor şi traversarea neregulamentară. „Putem spune că unii pietoni au percepţia greşită că şoferii ar trebui să îi protejeze, chiar dacă traversează neregulamentar. De partea cealaltă, unii şoferi, mai ales cei care conduc maşini performante, au o atitudine agresivă la volan“, a declarat comisarul Marius Stamin, şef Birou Drumuri Naţionale şi Europene în cadrul Poliţiei Rutiere Dolj.
Ca şi în 2010, pe drumurile din judeţul Dolj au avut loc anul acesta mai multe accidente pe cât de violente pe atât de tragice. Astfel, pe 17 februarie, Marin Păunescu, de 59 de ani, din Craiova, în timp ce conducea un Daewoo Cielo pe DN 6, la ieşirea din comuna Işalniţa a pierdut controlul direcţiei de mers, a intrat pe contrasens şi s-a izbit frontal de o Dacie Logan care circula regulamentar din sens opus. În urma impactului, Ana Dumitraşcu, de 52 de ani, din Filiaşi, pasageră în autoturismul Cielo, a murit, iar alte cinci persoane au fost rănite.
După nici o lună, pe 4 martie, Bogdan Jianu, de 21 de ani, din comuna Coşoveni, în timp ce conducea un autoturism Chevrolet pe strada Henry Ford, a pierdut controlul direcţiei şi a intrat cu maşina într-un stâlp de pe marginea drumului. În urma impactului, tânărul a murit pe loc.
Pe 10 mai, tot pe DN 6, Ştefan Buzatu, de 62 de ani, din Drobeta Turnu Severin, în timp ce conducea un Passat dinspre Filiaşi către Craiova, a pierdut controlul direcţiei de mers şi a intrat frontal în parapetul metalic care desparte cele două sensuri de mers, pierzându-şi viaţa.
Un alt accident grav, soldat cu 16 răniţi, a fost înregistrat pe 17 iulie, pe Drumul European E 574. Atunci, şoferul unui autocar în care se aflau 39 de pasageri a pierdut controlul direcţiei şi a lovit frontal un tir care circula din sens opus. 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

12 COMENTARII