20.5 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjGorjeancă arsă în explozie

Gorjeancă arsă în explozie

O salariată a Uzinei Mecanice (UM) Sadu a ajuns ieri la spital cu arsuri de gradele II şi III pe mâini şi pe faţă, după ce a suferit un accident de muncă

Doina Rebedea, de 42 de ani, din Bumbeşti Jiu, lucra în cadrul Secţiei pirotehnice, iar ieri manevra circa 200 de grame de substanţă explozivă. La un moment dat, pulberea a explodat. „Am fost anunţat în jurul orei 10.30 de responsabilul cu protecţia muncii din unitate despre faptul că o angajată de circa 40 de ani a fost implicată într-un accident de muncă, suferind arsuri de gradele II şi III pe mâini şi pe partea stângă a feţei. Ea manevra circa 200 de grame de substanţă, când aceasta s-a iniţiat şi s-a produs o explozie. Angajata a respectat normele de protecţie a muncii şi, cu toate acestea, substanţa s-a aprins. În zona respectivă se lucrează individual. În atelierul respectiv, care temporar a fost închis, nu erau mai mulţi de şapte-opt angajaţi. Nu există pagube şi nici alte victime“, a spus Lorin Boian, directorul general al Uzinei Mecanice Sadu. 

Femeia a fost transportată la Craiova

În jurul orei 13.00, victima accidentului de muncă a ajuns la Spitalul de Urgenţă Craiova. Potrivit reprezentanţilor unităţii medicale din Bănie, femeia a fost internată în Clinica de Chirurgie Plastică şi Reparatorie.
„Pacienta a primit primele îngrijiri medicale la Spitalul din Târgu Jiu, iar în jurul orei 13.00 a ajuns la noi. În prezent este conştientă, iar starea sa de sănătate este stabilă“, a declarat dr. Cristina Geormăneanu, purtătorul de cuvânt al Spitalului de Urgenţă Craiova.
Medicii craioveni au mai precizat că este prea devreme ca să poată spune dacă femeia va fi supusă unor intervenţii chirurgicale.
Doina Rebedea este angajată la UM Sadu din 1999, este divorţată şi are un fiu student.

ITM a deschis o anchetă

Directorul general al Uzinei Mecanice Sadu, Lorin Boian, a declarat că va fi deschisă o anchetă internă pentru a se afla cum a explodat substanţa, cu toate că normele de protecţie a muncii au fost respectate. În paralel, şi inspectorii de muncă ai Inspectoratului Teritorial de Muncă Gorj s-au deplasat la faţa locului pentru a demara propria anchetă. Lorin Boian a precizat că accidentul de ieri este asemănător cu cel petrecut în luna octombrie a anului trecut, diferenţa constând în faptul că atunci nu au fost respectate normele de protecţie a muncii. De precizat că şi în luna februarie a acestui an, în urma unei explozii puternice care a avut loc la UM Sadu, două femei şi-au pierdut viaţa, iar un bărbat a fost grav rănit. În urma accidentului de muncă, Parchetul de pe lângă Tribunalul Gorj a început o anchetă şi a dispus începerea urmăririi penale faţă de cinci salariaţi ai unităţii, sub acuzaţiile de ucidere din culpă, vătămare corporală, distrugere şi nerespectarea prevederilor legii privind securitatea şi sănătatea în muncă.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS