6.2 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalAmenzi pentru vitezomani

Amenzi pentru vitezomani

Poliţiştii Serviciului Rutier Dolj şi-au scos radarele pe DE 70 la sfârşitul săptămânii trecute, încercând să-i „liniştească“ pe şoferii care apasă prea mult pedala de acceleraţie.  
Poliţiştii Serviciului Rutier Dolj împreună cu colegii lor de la Biroul Rutier Craiova au organizat şi executat acţiuni în sistem „releu“ cu agenţii din Filiaşi, scopul fiind prevenirea accidentelor de circulaţie cauzate de viteza excesivă. Aceştia au acţionat cu aparatele radar pe DE 70, Craiova-Filiaşi, în „capcana“ sistemului denumit „releu“, care constă în amplasarea mai multor radare pe un segment de drum, picând nu mai puţin de 120 de şoferi care circulau având peste viteza maximă admisă. Au fost controlate 321 de autovehicule, fiind constatate 213 abateri contravenţionale pentru care au fost aplicate amenzi în valoare totală de 22.187 de lei. Dintre acestea, 120 de amenzi au fost date pentru viteză neregulamentară, 21 pentru nepurtarea centurii de siguranţă, iar alţi 15 şoferi au fost amendaţi pentru că vorbeau la telefon. Pe lângă amenzi, poliţiştii au suspendat cinci permise de conducere şi au retras două certificate de înmatriculare.
Tot la sfârşitul săptămânii trecute, ofiţerii Serviciului Rutier Dolj şi cei din cadrul Direcţiei Regionale de Poliţie Vidin, Bulgaria, au organizat o acţiune pe DN 56, DN 56A şi DN 55A, dar şi pe malul bulgăresc al Dunării. Poliţiştii doljeni şi bulgari au verificat 152 de autovehicule, dintre care 124 înmatriculate în ţara noastră şi 28 de „bulgăroaice“. În urma acţiunii româno-bulgare au fost constatate 56 de contravenţii, dintre care 33 pentru nerespectarea regimului de viteză. Valoarea totală a amenzilor date şoferilor care au încălcat normele Codului Rutier a fost de 9.650 de lei.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

23 COMENTARII