16.2 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalMister cu iz belgian

Mister cu iz belgian

Cui nu-i e dor de Hercule Poirot, detectivul cu mustaţa ciudată şi cu accentul franţuzesc rafinat? Doritorii îl pot regăsi pe faimosul personaj atât în romanele cunoscutei Agatha Christie, cât şi în numeroasele ecranizări ale acestora.
Poate cea mai îndrăgită adaptare a cărţilor doamnei Christie este cea a serialului cu David Suchet pe post de Poirot. Actorul joacă acest rol încă din 1989, susţinând că plănuieşte să termine de filmat toate aventurile detectivului belgian până în toamna anului viitor. Perfecţionist, atent la detalii şi suspicios – cum trebuie să fie un detectiv adevărat -, Hercule Poirot nu lasă să-i scape nimic. „Miroase“ orice greşeală, simte primejdia şi leagă toate informaţiile pentru rezolvarea misterului.
În 1989, seria a câştigat premiile BAFTA pentru cele mai bune costume, cea mai bună grafică şi cea mai bună muzică. Episodul difuzat în prima zi a anului 2006 a stabilit şi un record, reuşind să adune 30 de puncte de rating într-un total de 7,4 milioane de telespectatori.
Conform criticilor şi entuziaştilor, dintre toate interpretările numeroşilor actori, cea a lui David Suchet este cea mai precisă şi cea mai apropiată de personajul din carte. Până la urmă, cuvintele nepotului Agathei Christie, Mathew Prichard, sunt cele care confirmă această judecată. „Regret că bunica nu a putut să-l vadă jucând pe Suchet. Cred că este cel mai convingător şi reuşeşte să transmită spectatorului exact iritarea pe care o asociem, întotdeauna, omului perfecţionist“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS