10.6 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalComandantul pompierilor din Caracal, trimis în judecată

Comandantul pompierilor din Caracal, trimis în judecată

Locotenent-colonelul Viorel Dumitrescu, comandantul Detaşamentului de Pompieri Caracal din cadrul ISU Olt, a fost trimis în judecată de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA), ofiţerul fiind acuzat de luare de mită şi abuz în serviciu.
În rechizitoriul întocmit de procurorii DNA de la Secţia de combatere a infracţiunilor de corupţie săvârşite de militari, s-a reţinut că, în perioada 1999-2006, inculpatul Viorel Dumitrescu, care ocupa funcţia de comandant al Detaşamentului de Pompieri Caracal, a ordonat în mod ilegal ca militarii în termen şi subofiţerii din subordinea sa să efectueze, în timpul programului de lucru, diferite activităţi în folosul mai multor firme din municipiul Caracal. Valoarea lucrărilor prestate de militari este de 47.188,11 lei, iar în acest fel ISU Olt a fost păgubit cu 13.744,11 lei.
De asemenea, în perioada 2007-2010, ofiţerul le-a impus pompierilor pe care îi conducea să-şi achiziţioneze uniforme de serviciu, deşi nu exista această obligaţie legală, scoţându-le din buzunare în acest fel suma totală de 208.833 de lei. În plus, pompierii Detaşamentului din Caracal au fost obligaţi să contribuie cu diverse sume de bani pentru constituirea unor fonduri care erau la dispoziţia comandantului şi cheltuite după bunul plac al acestuia. Procurorii DNA au mai stabilit că, tot între anii 2007 şi 2010, Viorel Dumitrescu le-a cerut mai multor subordonaţi, cu titlu de mită, produse alimentare în valoare de 4.220 de lei. În schimbul alimentelor, comandantul unităţii era dispus „să nu le creeze dificultăţi în activitatea profesională“, după cum se precizează într-un comunicat emis vineri de DNA.
Dosarul în care locotenent-colonelul Viorel Dumitrescu este acuzat de luare de mită, abuz în serviciu contra intereselor publice şi abuz în serviciu contra intereselor persoanelor, toate în formă continuată, a fost înaintat pentru judecare Tribunalului Militar Teritorial Bucureşti.

Sechestru pe averea comandantului

Reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă al Judeţului Olt au precizat pentru GdS că, odată cu trimiterea în judecată a ofiţerului, acesta a fost pus la dispoziţia conducerii ISU Olt. „Până la pronunţarea unei soluţii definitive de către instanţele de judecată, ofiţerul nu va mai ocupa funcţia de comandant al Detaşamentului de Pompieri Caracal şi va desfăşura activităţi în cadrul Centrului Operaţional al ISU Olt“, a precizat sergent major Alin Băsăşteanu, purtătorul de cuvânt al ISU Olt.
Procurorii DNA au mai comunicat că, pentru recuperarea prejudiciului creat, a fost instituit sechestru asupra mai multor bunuri imobile şi mobile aparţinând inculpatului lt. col. Viorel Dumitrescu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU